• Kivetessem a csomót a mellemből?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        41 éves vagyok, közel 20 éven át szedtem Marvelont. 7 hónapja abbahagytam, azóta melleim a ciklus második felében erősen megnagyobbodnak, feszülnek. Bal mellem fájdalma miatt végeztem tüzetesebb önvizsgálatot, amikoris egy borsónyi kemény csomót tapintottam. Mammografiára mentem, ahol az UH vizsgálat során egy 7 mm-es egyenetlen konturú, echoszegény solid képlet ábrázolódott, melynek vékonytű aspiratios vizsgálata azonnal meg is történt. A cytológiai lelet a következőket tartalmazza: Sejtszegény véres kenetekben ductus hámsejtek és ductus hámsejtcsoportok élesen körülhatárolt halmazai láthatók, ahol a ductus hámsejtek mérsékelt fokú alaki és nagyságbeli változatosságot mutatnak. Véleményként azt írták a leletre: Az anyag származhat mastopathias emlőből vagy benignus emlőfolyamatból. Malignitas nem bizonyítható! Az orvos szűkszavúan annyit tett még hozzá a lelet kiadásakor: "Ha gondolja, kivetetheti!" Egyébként 3 hónap múlva rendeltek vissza UH kontrollra. Azt szeretném kérdezni, hogy ha nem vetetem ki (merthogy panaszt nem okoz), nagyobb eséllyel válhat-e rosszindulatúvá?   Köszönettel.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó, mell témában

        Tisztelt Kérdező!

        20 évig szedni Marvelont, az hiba.
        Legszívesebben azt ajánlanám, hogy vetesse ki a csomót a melléből. Eddig "védve" volt a világ leggyönyörűbb dolga, a gyermekáldás ellen, most már legyen védve az emlőrák ellen is -  ami minden 9.-ik magyar nőnél (Marvelon nélkül is!!!) eljön.
        Ha eddig nem akarta egy új élet megjelenését, most kezdjen vigyázni a SAJÁT életére.
        Kézcsók

         Dr. Nagykálnai Tamás

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 23:06:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó