• Melleltávolítás után jó kezelést kapok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nagykálnai ur. jobb mellemet teljesen eltávolitották,1 nyirokcsomot vettek ki, áttét nincs sehol.korszövettani dg.: oestrogen recepcor:60%-osközepes festődés(Q-score:6) progrestoron receptor:90%-os erős festődés(Qscore:8)   Her2(SP3) pozitiv (3+pozitiv) kezelés: 20mg zitazonium 1szem naponta,havi 1injekció zoladex 3,6-os. kérdésem megfelelő kezelést kapok! Várom a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a emlődaganat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mivel Zoladexet is kap, feltételezem, hogy még menstruál - azaz kb. 50 év alatt van. A daganat méretét nem írja, a bőrrel való összefüggését sem, az érbe, nyirokérbe terjedést sem, sőt az alapvetően fontos "grade"-et sem, stb.

        Nagyon nehéz így véleményt mondani.
        De:
        a hiányos adatok ellenére azt hiszem, hogy kb. 80% esélye van, hogy soha semmi baja nem lesz, ha végigcsinálja a Zoladex (minimum 2 év) és a Zitazonium (minimum 5 év) kúrát.
         



        Kérdés: 2009-03-02 21:49:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 15:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A bal mellemben érzett enyhe fájdalom, érzékenység ez év októberében kezdődött (kérdésem írásához képest kb 2,5 hónappal korábban). A fájdalom enyhén kisugárzott a hónaljamba, vállamba. A tünet kezdetekor a bal...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy mind a két mellemben ugyanazon a helyen érzek a borsónál kisebb méretű csomót. 4 hónapja voltam mell ultrahangon, a duzzadt tejmirigyeken kívül nem látták semmit. A...