• Csomó2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Korábbi kérdésemet kiegészíteném. 31 éves vagyok 3 gyermeket szültem, a legkisebb is már lassan 4 éves. A három gyermeket több mint 5 évig szoptattam.A gyerekek születése előtt,és most is már másfél éve tri-regol tablettát szedek.Ebből kifolyólag a menstruációm rendszeres. Az Ön válaszából eredően tehát akkor még "ráérek",és egy hónapot az ismételt vizsgálathoz érdemes várnom. Arra is gondoltam hogy a fogamzásgátló tabletta szedését kellene szüneteltetnem, hátha valamilyen hormonális eredetű a dolog.De lehet ez butaság. Mindenesetre nagyon várom a véleményét, ugyanis nagyon félek, a családban ugyanis nem közvetlen rokonságban /nagynéni/de van mellrákos megbetegedés,amit nagyon későn diagnosztizáltak. Várom válaszát.köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó a mellben témában

        Kedves Hölgyem!


        A következő mensest várja meg nyugodtan. Gyakran vannak jóindulatú emlőelváltozások, melyek a ciklussal párhuzamosan jelennek meg, majd tűnnek is el, erre a fogamzásgátló tabletták hajlamosíthatnak is. Nagyon helyesen készült az UH korábban, ahol nem látszott semmi.
        Nem tudom, azóta vajon érezte-e még a csomót?
        Amit javaslok, hogy a menses után 1 héttel menjen el egy vizsgálatra. A nőgyógyásznak is meg kell tudnia vizsgálnia, éppúgy, ahogy bármely orvosnak, emlőszakrendelés viszont a sebészeteken található. Magyarországon az emlőelváltozásokat a sebészeten kell ellenőrizni, a szakrendelőkben igen tapasztalt orvosok vannak, és amikor műtétre van szükség, ők is operálnak, nem a nőgyógyászok, ezért érdemesebb elmenni oda.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-09 09:35:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: