• Aggódom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! Tanácstalanságomban irok, ugyanis a mult héten voltam mammográfiás vizsgálaton, ahol is először elkészitik a rtg-t, aztán következik az UH-os vizsgálat és igy kapunk leletet. A rtg.részét az asszisztens hölgy kedvesen,odafigyelve elvégezte,majd miután felmentünk az emeletre az UH.elé döbbenten tapasztaltuk,hogy az ott levő dr-nő feldult arccal jön ki-be az ajtón,amit mindkét alkalommal jól bevágott maga után. Mindenki döbbenten nézte, és igy mentünk be,ahol hihetetlen önuralommal,de nagyon feldult állapotban volt. Hirtelen mozdulattal rakta a világitóba a rtg.képeket, rátekintés után gyors UH.vizsgálatot végzett és már mehettünk is. Nekem mindkét mellemben masthopátiás csomók vannak és természetesen aggódom, ezért évente rendszeresen járok szürővizsgálatra. Most nagyon félek, és nem tudok nyugodni a gondolattól, hogy ilyen mérges dr-nő vajon hiteles eredményt adott-e? Mivel a rtg.vizsgálat sugárterheléssel jár, ez nem olyan vizsgálat,amit egy másik szakrendelésen megismételtethetnék. Szeretnék tanácsot kérni, hogy ilyen esetben mi a teendő? Köszönöm szives válaszukat! Tisztelettel:egy döbbent beteg

        WEBBeteg szakértő válasza a mammográfia témában

        Kedves Kérdező!

        Az, hogy miért volt feldúlt a doktornő nem tudom, de lehet, hogy a főnöke vagy pedig magánéleti dolog volt. Szerintem nem kell ezzel foglalkozni. Egy orvos akkor is, ha feldúlt állapotban van, a szakmáját hidegvérrel és persze megfelelő önuralommal tudja kezelni, és persze az adott dolgokról is dönetni. Mivel ilyenkor kihagyja a szuibjektívumot. Szerintem nem kell izgulni, ha jó az eredménye, akkor nem kell félnie, miden a legnyagobb rendben van.

        De évente szerintem kicsit felesleges mammográfiára járni. Amennyiben a családban nem volt mellrákos, bőven elég kétévente.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-04 15:47:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: