• Genovéva

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!
        Ön "véleménykérés" jeligének azt válaszolta, hogy "meggyógyul a műtéti seb mindenféle lámpa nélkül is. A javaslatom a mozgás, a torna." Sajnos én másképp jártam. Három évvel a műtét után (ductalis malignus carcinoma) még mindig csupa ödéma a mellem végig a hegvonalban, cutan és subcutan, valamint a mirigyállomány, illetve a hátam felé is terjed. Annak idején a cső kivétele után még sokáig vissza kellett járnom leszivatni, de egy idő után elfáradt a dolog (mármint rám unt a sebész), s lett ez belőle. Nyirokmasszázsra és gyógytornára járok sok pénzért, mivel hivatalosan nincs lehetőség, illetőleg az onkológusok a protokoll szerinti kontrollra szorítkoznak. Az a kérdésem, hogy ezeken kívül mit tehetnék még annak érdekében, hogy megelőzzem ezen a kritikus területen a daganat kiújulását? Mert úgy olvastam, hogy ennek a talaján ismét tumor alakulhat ki.
        Válaszát köszönöm. Genovéva

        WEBBeteg szakértő válasza a műtét után témában

        Tisztelt Genovéva!


        Sajnálom, hogy nem sikerült a próbálkozásokról meggyőznöm. Nem tudtam, hogy évekkel ezelőtt operálták (mert ezt nem írta), és még mindig nincs rendben, t.i. ezt sem írta.
        Magára "únt a sebész", azt írja.
        Én kívülállóként most ebben az ügyben mit tehetek?
        Ez nem szakma, ez személyeskedés.
        Mozogni, tornázni, ez a véleményem, egyébként a lámpát is használhatja, ha úgy gondolja.


        Kézcsókkal,

        Dr. Nagykálnai Tamás


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 08:54:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: