• Emlő daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.doktornő/úr Azzal a kérésssel fodulok Önökhöz,hogy rossz indulatu emlödaganatot állapitottak még nálam,junius végén. kemotérápiás kezelést kaptam(faxiparin,taxotere)és zofran,oradexon,carboplatin.5 kezelésem volt. a kezelések során a javulás igen nagymértékű volt,a kezelés végen a PET CT nem mutatott ki semmit 15mm indultam ,májban,tüdőben is volt áttét,de minden tiszta. A műtétet javasoltak mivelé mikroszkopikus mész szemcsék még találhatok az emlöben.De nem vagyok pillanatnyilag műthétő mert gerincferdülésem van,így a tüdö kapacitása nem megfelelő. Kérdésem milyen alternati lehetöseg vannak,és ilye esetben,ha nincs daganat valóban szükség van e a mütétre.Várom válaszukat . köszönettel Paulovics.elvira

        WEBBeteg szakértő válasza a emlő daganat témában

        titelt Kérdező!

        Valószínűleg akkora emlődaganata volt (illetve tüdő és máj-áttétei is voltak), hogy akkor nem is lehetett megoperálni, ezért úgynevezett primér, vagy másnéven neoadjuváns gyógyszeres kezelést kapott.
        A daganat szerencsére lényegesen megkisebbedett, szinte "eltűnt".
        Ez persze átmeneti állapot.
        Amennyiben nem lehet - egyéb okból - most megoperálni, akkor későbbre kell halasztani, de akkor "fenntartó adagolásban" kemoterápiás kezelés is kell, tudniillik arra nem lehet számítani, hogy a gerincferdülésből származó tüdőkapacitás-csökkenés meg fog változni, az csak rosszabb lesz az évek múltával.
        Az ú.n. alternatív gyógymódok az áttétes emlőrákban használhatók a beteg kénye-kedve-pénztárcája szerint, de gyakran hatástalanok.


        Dr. Nagykálnai Tamás onkológus

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-18 09:39:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 07:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: