• Milyen mellrákom lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        mammografia és ultrahangos vizsgtálat a jobb mellemben mészlerakodást mutatot ki,szövettani eredményt várom.kérdezem hogy milyen fajta rákom van.

        WEBBeteg szakértő válasza a emlőrák témában

        Tisztelt Kérdező!

        Aranyos a kérése: mondjam meg előre minden informácó nélkül, hogy milyen fajta rákja van, holott a szövettanász még dolgozik az anyagon.
        Nem tudom.
        Nem tudom a mammográfiás és ultrahangos leírást sem, mert nem írta meg.
        Megszúrták az elváltozást mintavétel céljából, vagy ki is vették?
        Minden esetre előrebocsájtok egy-két dolgot:
        Ha mikromész rögöcskék vannak egy csoportban (tűszúrásnyi fehér pöttyök a Röntgen-képen), azt nem szeretjük, mert az lehet valóban rák is, ezért végezték szerintem a mintavételt. Viszont az is igaz, hogy ez a legenyhébb formája az emlőráknak, mivel ez a carcinoma ductale IN SITU (a helyén maradt, a hám-sejtekben maradt rák) nem infiltrálja a környzetét, szinte sohasem ad áttétet, stb. Az ilyet el kell távolítani az "őrszem" nyirokcsomóval együtt, és kész.
        Ha makromész rögöcskék vannak a képen (morzsányi fehér foltocskák), akkor az rendszerint nem rák.
        Kiváncsian várom a sejttani (talán szövettani?) vizsgálat eredményét.
        Kézcsók

         

         

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-04 16:26:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: