• Emlőműtét után- ödéma, szúrás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly decemberben rosszindulatú daganatot távolítottak el a bal mellemből.Sugárkezelést kaptam rá. Áttét nem volt található.Sajnos mütét óta ödémás maradt.Fáj,szúr feszit.Mit tudnék tenni, hogy elmúljon.Senki nem mond semmit.Az orvos válasza az volt, hogy lehet ilyen is marad. Bele kell törődnöm vagy van segitség?

        WEBBeteg szakértő válasza a mellműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        Tavaly eltávolítottak a bal emlőjéből egy daganatot, és sugárkezelést kapott (gondolom, hogy az emlőre).
        Ödémás maradt (gondolom, hogy az emlő), szúr, feszít.
        Sok csodát nem lehet művelni. Ez a "gyógyulás ára", a vizenyő és a hegesedés. Valamivel jobb, mint a rák, persze hogy nem tökéletes. Csodaszer nincs.
        DE:
        Bőr-ápolás, puhító krémek javasoltak az emlőre, de az egyik legfontosabb a torna, a masszázs. Javít a vérkeringésen, ha pedig jobb a keringés, kevesebb a hegesedés. Meleg fürdők jót tehetnek, ellazíthatják a kezdődő hegesedést. Keringés-javító (értágító) gyógyszerek, vitaminok szükségesek lehetnek.
        Idővel enyhülni fognak a panaszok, a szervezet gyógyítja saját magát: átveszik más erek a keringés megfelelő fenntartását ("kollaterálisok" képződnek), stb.
        Sajnos, olyan, mint azelőtt volt, már soha nem lesz.

        Üdvözlettel:


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-06 09:40:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: