• Információ

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, Kati vagyok. Kérdésem az lenne hogy magyarul mit is jelent amit az én papíromra irtak. Volt egy emlő UH + citologiai vizsgálat. A mikroszkópos leírásban ez áll: HE festett, mérsékelten véres, lipidcseppeket is tartalmazó, rendkívül sejtszegény kenetben csupán elvétve egy-egy mononuclearis sejt és egyetlen kicsiny, szabályos ductalis jellegű sejtcsoport azonosítható. Ez a szöveg áll a mikroszkopikus leírásban. Vélemény: Malignitás nem igazolható (C2) Szeretném tudni mit is jelent mindez magyarul. Illetve van-e valami teendőm ezzel a betegséggel kapcsolatban. Köszönöm Kati

        Dr. Boros Miklós válasza a emlő témában

        Tisztelt Kérdező! A tejcsatornák hámjából kialakult elváltozásból vett minta megnyugtató. Önmagában csak egy citológiai lelet alapján nem lehet a teendőket megmondani. Ez nem indokol sem további kivizsgálást, sem kezelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 14., 15:56; Megválaszolva: 2011. november 16., 20:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: