• Melldaganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Nagykálnai Tamás Doktor Úr! Én Görögországban élek,május02-án le vették a mellem,mivel rákos csomót,találtak.Műtét előtt,8-kemo terápia,műtét után,25-sugárkezelés.Október 25-én mentem először vissza,ahhoz a Doktor úrhoz aki műtőt,de sajnos idő közben nyugdíjba ment,így egy másik Dr úr fogadott.Közölte velem hogy a harmadik stádiumban vagyok,és nem szedhetek semmilyen tablettát,majd jöjjek vissza fél év múlva és csináltat egy mammográfiát.Műtét óta eltelt fél év,és semmi kontroll vizsgálat,Kérem segítsen nekem hova forduljak?Mit tudok tenni??Köszönöm türelmét,várom válaszát.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

        Tisztelt kérdező! Sajnos nem írja meg, hogy jelenleg hol él (Magyarországon, vagy Görögországban)? Ha van érvényes magyar biztosítása (TAJ-kártyája), akkor bármelyik Onkológiai Szekrendelés (vagy nagyobb kórházi onkológiák) szívesen konzultálnak a betegségéről Magyarországon. Ehhez is tudnom kellene, hogy hol lakik. Például, ha Budapesten lakik, magam is szívesen fogadom a XV. kerület Rákos út 77/a 3. emeletén lévő Onkológián. Mindenképpen szükséges az eredeti műtét ideje, módja, pontos szövettana, a kemoterápiák fajtája, a sugárkezelés dózisa - tehát a betegséggel kapcsolatos összes papír még akkor is, ha görögül vannak írva. Mi a betegeket a műtét utáni első évben 3 havonta, a második évtől 6 havonta, majd tünetmentesség esetén évente kontrolláljuk. Mire alapozza, hogy a harmadik stádiumban van? Kézcsók


        Kérdés: 2011. november 02., 10:34; Megválaszolva: 2011. november 03., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: