• Magas vérnyomás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr 2 éve versenytáncolok, és 2 hete egy bemutatón olyan rosszul lettem ,h alig bírtam végigcsinálni: lesápadtam, erős hányingerem lett, és szédelegtem. Ezek a tünetek a másnapi edzésen ismét előjöttek, olyannyira h nem is tudtam végigcsinálni az edzést. Következő nap is éreztem, h nem vagyok valami jól, elmentem sportorvoshoz, ahol 150 feletti értéket mértek...elküldtek kardiológiára, magas vérnyomás gyanújával és eltiltottak a tánctól! Meg szeretném kérdezni, h magas vérnyomás miatt történhetett ez, v esetleg valami más van a háttérben? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Nem tudom, mit találhatott a sportorvos, valószínűleg csak a vizsgálatok elkészültéig nem javasolja a táncot, ki kell vizsgálni, nincs-e más betegség a háttérben, nincs-e célszerv-károsodás (ilyet inkább hosszabb ideje fennálló hypertonia okoz). Ha nincs eltérés, de a vérnyomás továbbra is magas, annak kezelése, beállítása után nem hiszem, hogy ne folytathatná a táncot, a jól kezelt hypertonia nem indokolja az eltiltást (kezeletlen esetben azonban mozgás közben túlságosan kiugorhat a vérnyomás, ill. hosszabb távon szövődmények jelentkezhetnek pl. a szívben).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 22., 15:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 23:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: