• Magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt drTomonkó Magdolna! Köszönöm válaszát a kérdésemmel kapcsolatban. Szerintem nem az igazi problémára kaptam választ. A hellyel semmi gondom évek óta lakom ott kb. a az év felében. A probléma nem is az első hanem a második harmadik napon jelentkezik. Ezért gyanakszom új bútorokra a vérnyomásváltozással kapcsolatban. A bútorok gyártásánál felhasznált anyagok, festékek és oldószerek szaga érződik erőteljesen a lakásban mikor megérkezem és a hosszas szellőztetés után is van a bútor ajtók, fiókok nyitásakor is lehet érezni. Ezért gondoltam a vegyszerek lehetséges hatására a vérnyomásommal kapcsolatban. Köszönöm a türelmét

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Elnézését kérem, hogy nem a vegyszerekre gondoltam kérdését olvasva. Tudomásom szerint ezeknek az aromás anyagoknak számottevő vérnyomásemelő hatásuk nincs. Amit okozhatnak, azok a következők: Belélegzés miatt allergiás orrfolyás, nehézlégzés, májenzim emelkedés (SGOT, SGPT, GGT), érzékeny bőrű embereknél kontakt ekzemat azokon a területeken, ahol közvetlenül érintkezett az anyaggal. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 14:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 18:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: