• Pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 15 éve szedek vérnyomáscsökkentőt.Talliton 625 és Tritace 5mg.Az utóbbi 3 hétben látványosan leesett a vérnyomásom.Mértem már 75/70-et is. a háziorvosom azt mondta fokozatosan hagyjam abba a szedést.Most egy hete nem szedek semmit ,most mértem 125/85,de a pulzusom mindig 90 fölött van. Most mit tegyek?Ez normális? Köszönöm válaszát!

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Elképzelhető, hogy a pulzus a Talliton elhagyása miatt magasabb még (ez egyfajta pulzuscsökkentő). A magas vérnyomás általában az érrendszer "betegségét" jelzi, nem nagyon szokott magától elmúlni, lehet, hogy a nagy melegek következtében esett csak le a vérnyomás - nem kizárt, hogy a későbbiekben vissza kell még térni a gyógyszerhez.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 09:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 23:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: