• Diasztolés érték magas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nagymamám vérnyomásával az utóbbi időkben gond van. A felső érték ritkán magas (átlag 130), viszont az alsó rendszeresen 100 körüli. Állandóan fáj a feje 1 ponton, mintha nyomást érezne, és melege van, akár a magas vérnyomásnál.. Nem túlsúlyos, és rendszeresen mozog is, sokat sétál. A koleszterinjéről nem tudunk semmit, mert a körzeti orvos nem küldte vérképre..Ön szerint szükség lenne rá? Esetleg elég csak a kardiológushoz menni, oda kapott beutalót. Előre is köszönöm válaszát. Üdv. 1 aggódó unoka

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Sajnos ebben az életkorban már nem egyszerű a vérnyomás beállítása - a gyógyszeres kezelés általában csökkenti mindkét értéket, ráadásul könnyebben jelentkezik vérnyomásesés, az agyi erek sem tudják már ezeket az ingadozásokat "kivédeni", gyakoribb a megszédülés - ezért ilyenkor a gyógyszerezésnek is óvatosabbnak kell lenni. A koleszterinszintet érdemes ellenőrizni, de a gyógyszeres kezelésnek ebben az esetben sem kell radikálisnak lenni, a gyógyszerek lebontása időskorban már lassabb, a mellékhatások is gyakoribbak lehetnek.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 13:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: