• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr-Úr! Eddig Nebilet-et szedtem,de jelenleg Corinfar retard 10 mg tablettát szedek a gyógyszer bevétele után vérnyomásom leesik 90/60-ra a pulzusom meg felmegy 100 felé.Voltam kivizsgáláson nem találtak semmi szervi eredetű okát a vérnyomás és pulzus emelkedésnek.Ön szerint megfelelő e ez a gyógyszer vagy írassak fel másikat.(azért váltottam gyógyszert mert gyereket szeretnénk).Válaszát előre is köszönöm-

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! A Corinfarnak sajnos lehet ilyen hatása, értágító hatású szer, ez felelhet a hirtelen vérnyomás-esésért és a reflexesen magasabb pulzusért - ezek a tünetek idővel csökkenhetnek. Etikai okokból nincsenek terhes nők bevonásával történő klinikai vizsgálatok, csak állatkísérletek, de a klinikai tapasztalat alapján a Corinfar valószínűleg biztonságos. Ami a legbiztosabb, és nem csinál bajt, az a Dopegyt, lehet, hogy ezzel kellene próbálkozni. Az első trimeszterben mindenesetre a legjobb, ha nem kell semmilyen gyógyszert szedni - ha jelenleg nem túl magas a vérnyomás, lehet, hogy az első 3 hónapban a normálisan bekövetkező vérnyomás-csökkenés miatt normalizálódnak is az értékek, és nem kell gyógyszer, de ehhez szoros kontrollra van szükség. Javasolt hypertonia szakrendelés felkeresése, ill. egyeztessen a gyógyszerről a nőgyógyászával is.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 10:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 00:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: