• Éjjeli gyakori vizelet üritès

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Magsvürnyomàsom van màr èvek ota, ezèrt allando gyogyszeres kezelèsre van szüksègen. 1998-ig a crossar nevü tbl szedten, sajnos eszt le kellett cserèlni, mert a verny. 1800 ra is felmennt. Ekkor kaptam az exforge Tab 10 mg amlodipinnal, sajnos ezzel a trbl. mimdig többet ès többet kellett hogy felkelljek èjjel mivel mindig vizelèsi ingwerem van, nem csak inger rendes a kivàlasztàs is. Urologusnàl màr voltam egy enyhe prosztr. nagyobbodàs van, de a kormhoz kèoest nem rossz. Proszta uno szedek. Sajnos csak az èjszakàk ne lennènek mivelest ca. 19.00htol minden h 7 minden 1 1/2 h kell mennem vizelni. Megprobàltam visszaallni a crossairra a règi medikamentra, de azzel a vèrnyomàsom 170-175 igy maradnom kell az exforge mellett. Most ugy probàlom, hogy 1/2 Tblreggel 1/2Tbl este hàtha igy jobban tudok majd alundnio. Köszénöm elöre is vàlaszàt

        Dr. Bene Orsolya válasza a éjszakai vizelési inger, magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Az éjszakai vizelés az urológiai problémákon túl lehet nem megfelelően beállított magas vérnyomás vagy szívelégtelenség tünete is (bár ehhez társulna más tünet is), nem valószínű, hogy a tabletta két részre osztása megoldja a problémát. Érdemes lenne hypertonia vagy kardiológia szakrendelést felkeresni, ahol vizsgálatokat követően beállítják a megfelelő kezelést.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 24., 11:11; Megválaszolva: 2011. július 27., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: