• Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        régóta küszködöm egy betegséggel,de nem tudom mi a valos oka,elöször is azzal kezdem hogy magyarországon dolgoztam és elég mozgásszegény életmódot folytattam,a munkába csak egy helybe kelett állni,sok gondjaim is voltak és ittam bort hogy felejtsek,de egy ilyen alkalom után nagyon kiszáradtam és a szivem elkezdett hevesen dobogni,ittam vizet és kissé helyrejöttem de azota is ilyen tünetekkel küzködöm,magas a vérnyomásom is,enalapril és iduren gyogyszert szedek most,valamit tudna mondani valaki,hogy mi lehet a gond?

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Az alkoholnak közvetlen szívizom károsító hatása is van, a szív munkáját közvetlenül is nehezíti az erek ellenállásának növelésével. Emellett a cukor és vízháztartásban is okoz(hat) zavarokat, ami magyarázza az Ön által említett kiszáradásos panasz létrejöttét. Véleményem szerint mindenképpen szüksége lenne egy részletes kivizsgálásra, a szív, a máj, az idegrendszer állapotának tisztázását. És gondolom mondanom sem kell, hogy az alkoholfogyasztás mellőzése mindenképpen szükséges ahhoz, hogy állapota rendeződjön, panaszai megszűnhessenek.


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. július 23., 10:51; Megválaszolva: 2011. július 26., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: