• Ideális vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot érdeklödnék a férjem 68éves és ˛ 143/84 a vérnyomása a pulzus 50-55ig szokott lenni. Szed napi 2 NORVASC nevü gyoccert az 5mgosból és napi 1concordot a 2.5mgosból. Most csökkentették a concordot napi fél tablettára de irtak mellé vizhajtót napi 1 szemet ez mireszolgál mikor nem vizes? A vérnyomása jó e vagy nem? Köszönöm válaszát

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A cél vérnyomásérték nemcsak az életkortól függ, hanem számos rizikófaktortól. Azt javaslom, hogy a háziorvostól kérdezzék meg, hogy mennyi a célvérnyomás. A vízhajtót nemcsak akkor adunk, ha szemmel látható ödémásodás van, ez időskorban jól bevált, elsők között választandó vérnyomáscsökkentő.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 01., 12:58; Megválaszolva: 2011. június 02., 18:33

        Tudjon meg többet: magas vérnyomás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr /hölgy!! Egy olyan problémám lenne hogy fekvés pihenés közben meg emelkedik a vérnyomásom. Pl. Mai nap egyik eredménye pihenés után nem aludtam csak feküdtem és olvastam 167/86 öt mértem. Majd miután feleltem kB 15 percig...
        Tisztelt Doktornő! Kérem szíves válaszát aggodalmam eloszlatására! Évek óta szedem a magas vérnyomásom miatt a Nebilet-et eredménnyel! Az utóbbi időben COPD miatta Spiolto Respimat 2,5/2,5 inhalációs oldatot kell kétszer befújnom...
        Tisztelt Doktor Nő! Az lenne a kérdésem,hogy a tensiomin nevű gyógyszer hány órán keresztül fejti ki a hatását? Milyen időközönként kellene ahhoz szedni,hogy egész nap egyenlő értéken tartsa a vérnyomást? Tudom, hogy már vannak 24...
        Üdv.a kérdésem az lenne mi lehet az oka a bal karom zsibbad melkasom nyakam szur mintha tüvel szurkálnák karácsonykor egésznapos kézzsibbadás után este rámjött egy rosszulét hasmenéssel zsibbadásal hidegrázásal.hazaértem lefeküdtem...
        Tisztelt Doktornő! 65 éves vagyok, ez év februárjában kezdtem vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szedni, két hét kísérletezés után végül is a covercard 10/10 mg-os gyógyszer vitte le elfogatható mértékre a vérnyomásomat. Április...
        Tisztelt Dr. Úr-Nő, 30 éves férfi vagyok magasvérnyomásra reggel és este gyógyszert szedek, de ha esetleg úgy alakul, hogy este alkoholt fogyasztok ki szoktam hagyni az esti gyógyszert és eddig semmi gond nem lett belőle, de ha valamiért még is...
        Tisztelt Doktornő! Kérem szíves tájékoztatását,egy 58 éves 105kg férfinél milyen hatást válthat ki, ha valaki napi 1-1 Dalnessa, Lipanor, Milurit , Nebivolol-teva, Rosuvastatin tablettát szed arra rendszeresen nagyobb mennyiségű szeszes italt...
        Tisztelt Doktornő! 30 éve magasvérnyomással kezelnek. Többször voltam már kórházban. Legutóbbi 1 évvel ezelőtti bentlétemkor a következő gyógyszereket kaptam. R: 16012.5 Valzartan HCT, Rawel 1.5 , Verospiron 25. Frontin 0.25. E: Valzartan 80...
        Tisztelt Dr Nő! Kérdésem lenne a szívultrahangom lelettel kapcsolatban, hogy mit kell tudni róla!? Normális-e vagy mi lehet a gond? Sajnos mai napon a háziorvosom nem volt, helyettesítés volt és a Dr. Úr alig bírtam megmérni a vérnyomásomat,...
        Tisztelt doktornő! Édesapámnak évek óta magas a vérnyomása, több orvosnál járt már, sokféle gyógyszert kipróbált. Legutóbb megmérték neki állva is a vérnyomását, ami akkor valamivel alacsonyabb volt ott a rendelőben mérve, mint...