• Ideális vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot érdeklödnék a férjem 68éves és ˛ 143/84 a vérnyomása a pulzus 50-55ig szokott lenni. Szed napi 2 NORVASC nevü gyoccert az 5mgosból és napi 1concordot a 2.5mgosból. Most csökkentették a concordot napi fél tablettára de irtak mellé vizhajtót napi 1 szemet ez mireszolgál mikor nem vizes? A vérnyomása jó e vagy nem? Köszönöm válaszát

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A cél vérnyomásérték nemcsak az életkortól függ, hanem számos rizikófaktortól. Azt javaslom, hogy a háziorvostól kérdezzék meg, hogy mennyi a célvérnyomás. A vízhajtót nemcsak akkor adunk, ha szemmel látható ödémásodás van, ez időskorban jól bevált, elsők között választandó vérnyomáscsökkentő.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 01., 12:58; Megválaszolva: 2011. június 02., 18:33

        Tudjon meg többet: magas vérnyomás

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2005-ben strokom volt és azóta vérnyomás csökkentöt(ket) szedek, de 2013-tól folyamatosan küzdök hasmenéssel,és húgyúti, valamint felsőléguti fertőzésekkel és azok kiújulásával. Most mentőt kellett kihívni,mert "vertigo,M.hypertonicus,...
        Tisztelt Doktornő Kérem értékelje a leletet, a következő eredményt kaptam szívultrahangon. EKG: s.r. bal t. állás, fr 81, PQ QT norm, iso ST-k pos T-k RVOT 19-38;Ao 35, BP:41 Septum: 11/19;Hátsó fal 8/20; DD61; DS 32; EF 77%; mitr bill prolaps...
        Üdvözlöm kedves Dr.nő.42 éves férfi vagyok.2 hónapja kardiológián emelkedett vérnyomást mutattak ki,terheléses EKG-nál is magas volt a vérnyomás második értékem,de alap esetben is 92 volt.Azt mondta az orvos hogy megfelelő gyógyszert...
        T Doktornő Nemrégen voltam kardiologiai kivizsgáláson szapora szivverés és néha érzett melléűtések miatt. A vérnyomásom magas, arra szedek gyógyszereket. Készült ÉKG, Ultrahang, röntgen, vérvétel,( TSH) terheléses EKG ami mind negativ...
        Május 30.án voltam kardiológia vizsgálaton, előtte sulyzós edzést végeztem.Az edzés és a vizsgálat között kb fél óra telt el. Bicepsz edzésem is volt.A vizsgálat során a szívem teljesen rendbe találták,kivéve a vérnyomást és a...
        Tisztelt Doktornő! A covercard plus 10/2,5/5 mg os gyógyszer miben különbözik a coverex as kombi forte 10/2,5 mg-tól?
        Kedves Doktor Nő! Az lenne a kérdésem, hogy mekkora vérnyomás ingadozás tekinthető normálisnak? Az utóbbi időben elkezdtem magam folyamatosan mérni, és ezek az adatok jöttek ki. A pulzus, és a DIA érték mindig a normális tartományban...
        Tisztelt Doktornő! Egy hónapja észrevett magas vérnyomás betegséggel küzdők. Kezdetben reggelre 1 coverex combi forte 1 metoprolol, este 1 norvasc 1 metoprolol gyógyszert kaptam. Hosszú idő után ezen a héten tudtam időpontot kapni...
        Kedves Dr. Molnár Dóra! Alkalmassági vizsgálaton voltam háziorvosnál. A vizsgálat előtt egy külső tényező miatt nagyon felidegesítettek, ráadásul már zavarba is jöttem az asszisztensnő előtt, így az egekbe ugrott a vérnyomásom. Felment...
        T. Doktornő! Idén január óta nem érzem jól magam, először fejfájásom volt a bal oldalon hátul bizonyos pontokon olayn sajgó érzés. Aztán kiderült, hogy magas a vérnyomásom.Volt oylan, hoyg 180 fölé is felment, de az átlagos 160, 150...
        Tisztelt Doktornő ! Szeretném segítségét kérni abban,hogy sok gyógyszer mellet magas vérnyomást mérek.
        Segítségét kérném hajnalban 180/98/138 volt a vérnyomàsom.Egy évvel ezelött voltam kardiológusnàl.Akkor ez lett az eredményem.Keskeny Qrs,Ritmuszavar nem volt.Nem hypertrophiàs,Ép ball kamra.Segmentàlis falmozgàszavar.Kóros Pf,Thr,Shunt nem...
        Üdvözlöm! Évek óta magasvérnyomásban szenvedek, amire covercard és bisoblock gyógyszert szedek. Kb 3 hónapja voltam ultrahangon illetve EKG vizsgálaton ahol mindent rendben találtak. Két hete viszont gyakran erős szivveréseim vannak, főképp...
        Már 1 hete lecserélték a Vidotint 4mg és a cynt 0.2 mert felment a vérnyomásom 175 /94 de már 4 hónapja szedtem . Most amit kaptam attól a pulzusom megy fel volt már 98/76/100 108/77/112 135/80/111 is . A fejem olyan szédelgős meg olyan...
        Tisztelt Doktornő! Apósomnak csaknem egész életében magas volt a vérnyomása. Mikor elment nyugdíjba egy életvitel beli változtatást hajtott végre. Én ennek a változtatásnak tudom be hogy, a nyugdíjba vonulás után pár évvel 120-130...
        Tisztelt Doktornő ! Több mint 40 éve magas vérnyomással küzdök.Családi örökség. Ezidáig pontos gyógyszerszedéssel sikerült rendben tartani a vérnyomásom. l hónappal ezelőtt 210/100-as vérnyomással ébredtem,azóta is állandóan...
        Tisztelt Doktornő, serdülő korom óta észlelek időszakos ritmuszavarokat,de gyógyszert Egilokot 2 éve szedek,jelentősebb javulás nélkül. Ami aggaszt,az elmúlt hónapban 3 esetben előfordult velem,hogy mindhárom esetben hajnalban heves...
        Tisztelt Doktornő! Évek óta hypertóniával küzdök, rendszeres orvosi felügyelet mellett. Ennek ellenére a vérnyomásom 160/90 alá soha nem megy. Felkerestem a háziorvosomat, aki Hypertónia szakrendelésre küldött. Ott az összes ezzel...
        Tisztelt Doktornő. Sajnos nekem is magas(Problémás) a vérnyomásom,a 145/97/92---147/92/95 gyakori mért eredmény.Voltam már természetgyógyásznál,aki különböző gyógyfüvek,gyógyteák,(lugosítás) Stb. fogyasztását javasolta.Egy idő...
        T Doktornő! Általában normálisnak gondolom a vérnyomásomat, de a héten az egyik este kiugróan magas lett:180/100. Ez megijesztett, és később is megmértem, akkor már 150 körül volt, magától, minden beavatkozás nélkül ment lejjebb. Ettől...