• Ideális vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot érdeklödnék a férjem 68éves és ˛ 143/84 a vérnyomása a pulzus 50-55ig szokott lenni. Szed napi 2 NORVASC nevü gyoccert az 5mgosból és napi 1concordot a 2.5mgosból. Most csökkentették a concordot napi fél tablettára de irtak mellé vizhajtót napi 1 szemet ez mireszolgál mikor nem vizes? A vérnyomása jó e vagy nem? Köszönöm válaszát

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A cél vérnyomásérték nemcsak az életkortól függ, hanem számos rizikófaktortól. Azt javaslom, hogy a háziorvostól kérdezzék meg, hogy mennyi a célvérnyomás. A vízhajtót nemcsak akkor adunk, ha szemmel látható ödémásodás van, ez időskorban jól bevált, elsők között választandó vérnyomáscsökkentő.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 01., 12:58; Megválaszolva: 2011. június 02., 18:33

        Tudjon meg többet: magas vérnyomás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi értékek ismeretében az Ön véleménye szerint feltétlen indokolt e a koleszterin csökkentő gyógyszer szedése. Koleszterin:6.56 HDL: 1.67 LDL:4.49 Non HDL: 4.89 Triglicerid:...
        Tisztelt doktor nő! A sgityégét szeretném kérni.Sokszor ingadozik a vérnyomásom. Van időszak amikor 120/80 és 135/90 között van. De mostanában vannak olyan napok hogy 140/100-110 között van.Vidorin combit reggel1,biosoprol fél, este vidorin...
        Jó napot! Rendszeresen mérem vérnyomásomat,minden nap!(már már betegesen) Az aggaszt,hogy akárhányszor megmérem a vérnyomásom, általában 140/85 vagy 135/85,de rá 1-2-3 perce már csak 120 és max 130 közt mozog és ha még ötször is mérem...
        Jó napot! Napi szinten mérem a vérnyomásom(már betegesen). Érdekes,hogy az első mérés mindig magasabb akár 10-20hgmm-al pl: az első mérés 139/85 de rá 1-2-3 percre már csak csak 125/ 75 és azután ha ötször mérem is akkor is 125-120 körül...
        Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt jelentkeztek nálam bizonytalan eredetű szívproblémák. Különböző élethelyzetben a szív alsó felénél a borda környékén apró "hullámzó, remegő" érzésem volt.Ezt nem követte semmilyen szívdobogás,...
        Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy változó korban miért emelkedik a vérnyomás? Úgy érzem elékeztem a vátozó korhoz, igaz még eddig minden hónapban megjött, De van olyan hónap amikor két mentsruáció között nagyon szorongok,...
        Tisztelt Dr úr, DR nő,Édesapám,szeretné alkalmazni a vizitorma nevü gyógynövényt, magas vérnyomásra,de mivel vérhigitót szed ezért nem biztos benne hogy nem e lessz valamilyen nemkivánatos mellékhatás a gyógyszer és a vzitorma közt,ezért...
        Kedves doktornő! Édesanyám nevében fordulok önhöz. Édesanyám 70 éves,a vérnyomásával valamit a cukrával vannak problémái.A napokban volt egy nagyobb kivizsgáláson ami többnyire a cukra miatt történt,de megállapították,hogy magas a...
        Tisztelt Doktor nő! 2hónapja szültem.Szülés előtt felment a vérnyomásom170/100-ra.Sajnos azóta sem normalizálódik.Dopegyt250mg 3*1,Corinfar retard 20mg-ból egyszer kellett szednem.Háziorvosom mondta csökkentsük.Most dopegyt csak egyszer veszek...
        Júliusban derült ki a hypertoniám, amire Coverex AS Kombot szedek, szerencsére az értékeim tökéletesek, de kb azóta szenvedek folyamatos száraz, inger köhögésben, amit szerintem a gyógyszer okoz. Kérdésem,hogy mire lehetne váltani ami nem...
        12 éve derült ki véletlen a mitrális prolapsus sindromám. Szerencsére eddig nem okozott komolyabb tünetet 3 évente kell konrollra mennem. Olykor érzem h hevesebben ver a szívem és feljebb megy a vérnyomsom viszont van h több napig is normális...
        Tisztelt Doktornő! Nemrégiben többször 140-nél magasabb volt a vérnyomásom, elmentem vele kivizsgálásra rajtam volt a 24 órás vérnyomás mérő, volt labor,ekg, minden. A vérnyomásmérő átlaga 126/75/74 lett amivel nem állapítottak meg...
        T. Doktornő? Kardiológiai szakrendelésen felírtak a Vidotip kombo nevű tablettát. Szeretném kérdezni, hogy a Cavinton és a Chinotal nevű tablettákkal lehet e együtt szedni. sAjnos a mai napon kaptam mindhárom gyógyszert és elfeledtem...
        Tisztelt Doktor nő! Következő kérdéssel,problémával fordulok önhöz: Már másfél éve "kezelnek" magas vérnyomás betegséggel. Sajnos sikertelenül,mert még mindig az a problémám,hogy kiugrik nem állandó a magas vérnyomás. Azaz csak a...
        Tisztelt Dóra!41 éves nő vagyok,nem iszom,nem dohányzom,fogg nem szedek,párkapcsolatban élek,és van egy 11 éves kisfiam.Közel egy éve mértek nálam 140/100 vérnyomást,éppen a munkahelyemen,ahol éves orvosi vizsgálaton vettem részt.E mérés...
        Tisztelt doktornő! A tanácsát szeretném kérni. Röviden a kórelőzményem. 15 éve diagnosztizáltak nálam acisticus neurinomát. Sugárkezelést (1 stereoataxiális) kaptam rá, szépen visszafejlődött egy szintre. Évente ellenőrzik Budapesten,...
        Tisztelt Doktor Nő! Férjem 33 éves, magas pulzusszámra és vérnyomásra Nebilet 5mg tablettát szed (orvos utasítására kivizsgálás után). Tájékoztatóban az áll, hogy csak azonos időben szabad bevenni. Hétvégén természetesen később...
        Vérnyomásom gyógyszer mellett az ideális 130/81-től annyiban eltér, hogy egy idő óta az alsó határ legtöbbször 60-70 közötti érték. Magas vérnyomásom hosszú évek óta kezelt. Háziorvosom nem tulajdonított ennek jelentőséget,...
        Tisztelt Doktornő! 60 éves koromtól gyógyszeresen kezelt és kézben tartott magas vérnyomásom van. kb. 3 hete megbomlott az egyensúly 190/100 -ra növekedett.Voltam vele orvoshoz és a 10 éve szedett Concor 5 és Narva Sr 1,5 mellé újabb...
        Tisztelt Doktornő! 2-es tipusú cukorbeteg vagyok. Az egyik gyógyszer, amelyet nekem felírtak Doxazosin-Ratiofarm. A gyógyszer használati utasításában szerepel, hogy "fokozott elővigyázatossággal szedjem, ha cukorbeteg vagy. A másik jelzés a...