• Az álmodásról.....

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.doktor ur/nő....alvás alatti álmodásról szeretnék kérdezni a következőt: ingadozó-magas vérnyomás beteg vagyok, a vérn yomásom meglátásom szerint teljes mértékben az időjárástól és az idegállapotomtól függ. Amit szedek jelenleg: reggel 1 180-as tarka, este 1 50-es portiron, háziorvosom szerint...és még ajánlotta, hogy a 240-est törjem ketté és felét vegyem be reggel, a másik felét pedig este.,Félek az uj gyógyszerektől allergiáim miatt, igy még nem mertem elkezdeni. amit az endokrin szakorvos kiirt, alulmüködő pajzsmirigyemre: tensartot, tallitont. a letrox mellé. Éjjel szin te mindig álmodok, ami nem pozitivan hat rám, igy sokszor lefőve ébredek.. Altatókra rászokni nem akarok, de félek hogy mivel az agy állandóan működik az álom miatt, ezért talán még éjjel is venni kellene be vérnyomáscsök,kentőt?Nappal szedek enyhe nyugtatót is, este pedig elalvás előtt frontint. Válaszukat köszönöm. Magdolna

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Éjjel szerintem nem kellene külön vérnyomáscsökkentőt bevenni, inkább az esti gyógyszeradagot lehet szükséges emelni, de a gyógyszereket mindenképpen racionalizálni kellene: pl. a Tarkában is van pulzuscsökkentő, a Talliton is az, a Portiron és a Tensart azonos hatóanyagcsoportba tartozik, nem is teljesen értem, melyik bogyót mikor szedi. Keressen fel hypertonia vagy kardiológia szakrendelést, ahol ABPM segítségével beállítják a megfelelő kezelést (ezzel látható, éjjel magas-e a vérnyomás).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 15., 10:31; Megválaszolva: 2011. május 20., 07:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: