• Magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, hogy mitől lehet az, hogy a nagymamámnak, aki 74 éves és elég jól tartja magát, mitől mehet fel alvás közben a vérnyomása? Egyébként pacemaker-je van egy éve. A vérnyomása eddig is magas volt, de kb. másfél hónapja a gyógyszerek sem akarják levinni neki, pedig már több fajtát is kipróbált. Alvás után akár 200 is lehet a vérnyomása. Válaszát előre is köszönöm! Üdv:Rita

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! NEhéz megmondani, mi okozza az éjszakai emelkedéseket, valószínűleg az idegi szabályozás ill. a veseműködés zavara tehető érte felelőssé, van, hogy már egyfajta szövődményként jelentkezik pl. nem megfelelően kezelt magas vérnyomás vagy cukorbetegség mellett. Nem tudom, milyen gyógyszereket próbáltak, valószínűleg estére is gyógyszerre van szükség, vagy ha már szed, az esti adag növelendő, de a változtatást bízzák a kezelőorvosra.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 09., 16:39; Megválaszolva: 2011. május 15., 23:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: