• Magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem!Az lenne a kérdésem ,hogy már elég régen gyanítottam magas a vérnyomásom.Az elmúlt napokban egyre rosszabbul éreztem magam,elmentem az orvoshoz és számomra nem meglepő módon 165/80 volt a vérnyomásom a pulzusom pedig 105.z orvosom meglepődött,bár én nem,mert egy héten egy 18 szemes Advil Ultra Forte is kevés volt.Aztán a dédimtől kértem egy egy doboz Covarexet azt szedtem minden reggel,így jobb volt egy kicsit .de a pulzusom így is magas volt.Az orvosom felírt nekem egy kis feszültség oldót /Frontin 0.5/,Bisoprolor Sandoz 5mg és egy hét múlva kell vissza mennem addig még szednem kell a Covarex-AS-t.A kérdésem az lenne helyre lehet e állítani a vérnyomásomat,mennyire befolyásolja az életminőségemet és meddig kell szednem a gyógyszereket napi szinten ha tényleg beigazolódik a magasvérnyomás? Előre is köszönöm!

        Dr. Pataky Nóra válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Vérnyomását természetesen gyógyszeres kezeléssel helyre lehet állítani. A vérnyomás normál tartományban való tartása életminőségét mindenképp javítja, a szív-érrendszeri betegségek kockázatát csökkenti.Hogy meddig kell szednie nem tudom megmondani, függ attól, hogy milyen értékeket mér,van-e társbetegsége stb.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. május 04., 14:35; Megválaszolva: 2011. május 09., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: