• Magas vérnyomás-gyermek vállalás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő ! A feleségemnek magas vérnyomása van, de most már beállították a következő gyógyszerekkel: covercard 5mg, nebibeta 5mg, moxonidin-ratiopharm 0,2 mg,és még stressz ellen szedi a medazepam-Q 10 mg tablettát. Előző házasságából született már gyermeke aki most 12-éves, de most szeretnénk mi is egy közös gyermeket. A nejem 37 éves, én 38 éves vagyok, két és fél éve próbálkozunk de még semmi eredmény nincs. Szeretném kérdezni mit tegyünk vagy mit javasol. Voltunk már orvosnál de nem javasolta a gyermekvállalás ezek a gyógyszerek miatt.

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Ezek közül a gyógyszerek közül sajnos nem mindegyik alkalmazható terhesség alatt, a medazepam sem javasolt. Az a gond, ha ennyi gyógyszerre van alapból szükség, nem egyszerű átállítani olyan szerekre, amik biztonságosak a baba szempontjából, és megfelelő értéken is tartják a vérnyomást. Keressenek fel hypertonia szakrendelést az esetleges gyógyszercsere megvitatására, a sikertelen próbálkozás miatt esetleg meddőségi ambulancia felkeresése is szóba jön.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 30., 12:31; Megválaszolva: 2011. május 03., 22:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: