• Therápiás javaslat kérése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mélyen tisztelt Doktor, Doktornő. Egészségügyi alkalmazott vagyok, 29 éves férfi, ápoló. Mivel korházi szakmám altal sok a stressz, ezért mostanában sokszor érzem hogy pánik rohamaim vannak, sokat figyelem onmagam, vérnyomásom sokszor érzem hogy pulzusom mintha sok lenne, s ilyenkor leizzadok, s ugy reagálok mintha pánik rohamom lenne, félek. A vérnyomásom régen ugy 4 éve volt magas, s akkor tritace -t irtak fol s 2.5 reggel este arányban szedtem, s ugy 2 éve elhagytam fokozatosan mert nem volt rá szukség. A vérnyomásom 115-től 145 ig terjedoen váltakozott gyogyszerek nélkul . 175 cm magas vagyok s van tulsulyom mert 94 kg vagyok. a vérnyomásom mostanában 130 s 150 kozott mozog s 90 es pulzusszámmal. Orvos javaslatára elkezdem concort s meramylt szedni 2.5 ot mindkettobol s ezeket kisebb adagra tettem 1,25 reggel csak mindkettobol, mert atlagos kozérzetem rossz lett, szedulgettem, s hasogatott a fejem. s pulzusom napkozben 70 lett.vagy néha alatt de 63-80 kozott volt s vérnyomásom ugyanugy 130-150 kozott volt. Most gyogyszer nélkul jo a hangulatom kicsit néha ég az arcom de nem fáj a fejem s vérnyomásom ugyanannyi mint gyogyszrerrel nem megy soha 160 ra s pulzusom is 70-90 kozott van. Igy a kérdésem hogy kell e részemre gyogyszer, amik voltak, vagy csak fogyás, s életmodváltoztatás, mert ugy látom hogy a gyogyszert most nem tolerálom ugy mint régen mikor szedtem. Válaszát várom .Udvozlettel Tamás

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Tamás4 Vérnyomáscsökkentő szedése is indokolt az életmódváltás mellett. A 150-es körüli vérnyomás hosszú távon okozhat szervkárosodásokat, javasolt lenne pl. ACE-gátló típusú szerrel beállítani, a kezelőorvossal tekintsék át a jelenlegi kezelést, vezessen vérnyomás-naplót.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 28., 14:55; Megválaszolva: 2011. május 02., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: