• Új típusú vérnyomáscsökkentő gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A napokban mejelent sajtóhírek szerint Magyarországon is kapható, egy új típusú 3 komponensű, az eddigieknél hatékonyabb vérnyomáscsökkentő gyógyszer. Mi a gyógyszer neve? Mi a véleménye róla? Én Coprovel 300Mg/12,5Mg-ot és Coryol 12,5Mg -ot szedek. Kiváltható-e véleménye szerint e két gyógyszer az új vérnyomáscsökkentővel? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Bene Orsolya válasza a vérnyomáscsökkentő témában

        Kedves kérdező! Akárhogy keresem, ilyen sajtóhírt nem találtam (esetleg be tudná linkelni?). Arról szerepel hír, hogy egy új, hatékony KETTŐS kombinációjú készítmény jelent meg hazánkban, a tabletta neve sehol sem szerepel, de valószínűleg a Twynstáról van szó. Az Ön esetében csak az egyik komponens hatóanyagcsoportja (angiotenzin-receptor-blokkoló, ARB) egyezik, a Twynstában nincs vízhajtó (HCT) és béta-blokkoló (Coryol), ezért a csere ilyen formában nem jön szóba, a két gyógyszert ezzel az eggyel nem tudná kiváltani - főleg ha a béta-blokkolót társuló szívbetegség miatt javasolták, nem lenne szerencsés elhagyni. Háromkomponensű fix dózisú tabletta külföldön már elérhető, hazánkban még nem, de BB-t az sem tartalmaz.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 15., 14:33; Megválaszolva: 2011. április 19., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: