• Érdeklődés,véleménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Váróczy László! Töb,mint 8 és fél éve magas vérnyomásom van.13 éves korom óta.3 féle gyógyszert szedek rá. Milyen sportokat javasol? Rendszeresen kerékpározom. Továbbá mit tanácsol még ezen kívül,hogy mit kerüljek,valamint mit ne? Köszönettel: Tolnai Imre Krisztián

        Dr. Váróczy László PhD válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Az ún. statikus, nagy erőkifejtést igénylő sportokat (pl. súlyemelés, body building) nem célszerű magasvérnyomás betegség mellett művelni. A kerékpározás jó ötlet, emellett az úszás, futás, tenisz, labdajátékok, téi sportok - bármelyik hasznos lehet. Ha esetleg van egy kis súlyfeleslege is, mely a magas vérnyomás kialakulásához hozzájárulhatott, akkor testsúly-csökkentés szempontjából is ajánlottak az említett dinamikus sportok.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. április 14., 20:21; Megválaszolva: 2011. április 24., 22:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: