• Szedhetem a nebiletet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Voltam vizsgalaton az orvosom EKG is csinalt es nebiletet. presztariumot irt fel, de amiutan elolvastam a betegtajekoztatot ugy dontottem nem veszem be., mivel en cukorbeteg is vagyok es izulinfuggo. vegul is nemtudom eldonteni merjem-e szedni, mivel a betegtajekoztaton azt is irja hogy orvosi felugyelet melett kell elkezdeni,es csak fokozatosan emelni az adagok de nekem ugy van felirva 2x1-et. mit tevos legye, mert mar megvasaroltam mielott tajekozodtam volna. Koszonom szepen.

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Az anyagcsere szempontjából a Nebilet kedvezőbb, mint a korábbi pulzuscsökkentő gyógyszerek voltak, nyugodtan szedheti a cukorbetegség ellenére, nem fog felborulni a vércukor-szint. A betegtájékoztató még az alacsony vércukorszinttel járó tünetek egy részének elmaradását szokta kiemelni, emiatt érdemes sűrűbben ellenőrizni a vc.szintet, jó, ha van otthoni mérő. A Prestarium alapján feltételezem, Romániából ír, gondolom, a Nebilet ott is 5 mg-os kiszerelésben kapható. Ha nem szedett eddig pulzuscsökkentőt, lehet, hogy kezdetben elég lenne csak egy tablettát bevenni, és ezután emelni a dózist 2x1-re, de ezt érdemes lenne egyeztetni a kezelőorvossal is (ill. azt is, volt-e valami oka, hogy rögtön a magasabb adagot írta fel).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 08., 20:43; Megválaszolva: 2011. április 11., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: