• Szív- és vérnyomás probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő. 18 éves vagyok és egy pár hete magas vérnyomásom volt 160/83 azóta fájdalmakat érzek szív tájékán szorító érzés a mellkason hirtelen szív gyorsulás azt mondták az orvosok hogy kivagyok száradva kevés folyadékot iszom. Dohányzom is. mielőtt felment a vérnyomásom szedtem antibiotikumot Ciprinol-t. de azóta szinte naponta felépnek ezek a problémák a kezelőorvosom írt Diazepam-t éjszakára de napközben is felépnek a problémák.a szivemel lehet baj? vagy tényleg csak kivagyok száradva?

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Nem hinném, hogy kiszáradás okozza gondot. Az nem egyértelmű, hogy csak egyetlen kiugrása volt, vagy többször is mért magas értékeket. Ez utóbbi esetben részletes kivizsgálás javasolt. Életkorából adódóan a koszorúér-betegségnek kicsi az esélye, de fejlődési hiba, billentyűbetegség, vírusfertőzés is okozhat hasonló panaszokat, érdemes lenne legalább egy szívultrahangot nézni. Valószínűbb azonban, hogy pszichés oka van a panaszoknak. A dohányzást viszont így is, úgy is abba kellene hagyni, mert ha most még nem is, néhány éven belül biztosan kialakul valamilyen betegség, ráadásul hozzájárulhat a vérnyomás emelkedéséhez.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. február 19., 02:07; Megválaszolva: 2011. február 21., 21:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: