• Normális-e az ilyen alacsony pulzusszám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A héten a vérnyomásom az én szokásos 100-a vérnyomás helyett 135/85volt. Ez még nem is aggasztott annyira de a pulzusom az egyik kezemben 33 a másikban 27 volt.Az orvosom azt mondta vegyek be sanaxot. Ön szerint mit tegyek. Vettem be fejfájásra algopyrin meg egy sanaxot. Másnapra stabilizálódott. várom válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Nem, az ilyen pulzusszám nem normális. Ilyen frekvencia mellett már nem kielégítő a szervek, az agy vérellátottsága, általában gyengeség, szédülés, légszomj, mellkasi fájdalom, eszméletvesztés jelentkezik, ilyenkor többnyire a vérnyomás is alacsony. Mivel mérte a pulzust? Bizonyos ritmuszavaroknál (pl. pitvarfibrilláció, extraszisztolék) a digitális vérnyomásmérők nem tudják pontosan mérni a pulzusszámot (némelyik ütés gyengébb, ezeket nem érzékeli a mérő). Mindenesetre, bár a tünetek megszűntek, lehet, hogy érdemes lenne 24 órás EKG-t (holtert) feltenni a fenti ritmuszavarok (ha még nem volt ismert), illetve esetleges ingerképzési/ingervezetési zavar kizárása érdekében.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. február 14., 16:01; Megválaszolva: 2011. május 17., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: