• Magas vérnyomás, látászavar, tarkó felett a kis gödörben csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem!! Szeretnék érdeklődni. Apukám nagyon rosszul érzi magát mostanában! Rendszeresen rosszkedve van az állandó tarkó, nyak, fej fájásától. Amikor magas a vérnyomás akkor fáj neki nagyon a tarkója! A vérnyomása nagyon magas! Viszont most már látszik is neki valami a tarkójánál amit nem tudunk, hogy csak zsír csomó, vagy izom csomó vagy mi az.....! Izom csomó nem valószínű.. (masszőr vagyok, ez nem az..) De szerintem az nyomhat egy ideget ami miatt a vérnyomása és a látászavara van... De ezek csak fikciók! Szeretném a segítséget kérni! Nagyon makacs az apukám, nem akar orvoshoz menni, de ez már nagyon aggasztó! Teszem hozzá, sokat dolgozik, elég sok volt mostanában a stressz helyzet, elég sokat ül a számítógép előtt, dohányzik! Tudom ezek azok a dolgok amik elég sok betegséget tudnak létrehozni, vagyis, hogy ez által alakulnak ki, de az a csomó nem hiszem, hogy attól nőtt oda... Nagyon szépen kérem segítsen nekünk! Várom mihamarabbi válaszukat! Tisztelettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A magas vérnyomás okozhat látászavart, hiszen a magas nyomás áttevődik az agyi erekre, ezáltal az agy vérellátása is érintett lesz. A nyakon lévő csomó számos elváltozásnak felelhet meg, például zsírcsomó, egyéb kötőszövet duzzanat, stb. Ezt bőrsebésznek lenne javasolt megmutatnia. A magas vérnyomást mielőbb rendezni kell!!!! Életveszélyes szövődményei lehetnek.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 30., 23:54; Megválaszolva: 2011. február 01., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: