• Mit jelent, ha a diasztolés érték magas?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent, illetve hogyan csökkenthető, ha a vérnyomás mérésénél a diasztolés érték magas értéket mutat? Szinte soha nem kevesebb, mint 90, és elég gyakran 100-110 között van az érték. A szisztolés értékkel nincs gond, az 130 körül mozog.

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás, diasztolés érték, magas diasztolés érték témában

        Az izolált diasztolés hypertonia (amikor csak az alsó érték emelkedett) nem ritka középkorúakban, gyakran túlsúlyhoz társul. Azonban szövődmények kialakulásának szempontjából ez sem elhanyagolható, kezelést igényel. Javasolt a háziorvos felkeresése, aki rizikóbecslést követően (testsúly, koleszterin, dohányzás stb.) életmódváltást (diéta, rendszeres testmozgás, fogyás), vagy szükség esetén gyógyszeres kezelést javasol.



        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. január 10., 10:18; Megválaszolva: 2011. január 14., 21:01

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! Férjem 33 éves, magas pulzusszámra és vérnyomásra Nebilet 5mg tablettát szed (orvos utasítására kivizsgálás után). Tájékoztatóban az áll, hogy csak azonos időben szabad bevenni. Hétvégén természetesen később...
        Vérnyomásom gyógyszer mellett az ideális 130/81-től annyiban eltér, hogy egy idő óta az alsó határ legtöbbször 60-70 közötti érték. Magas vérnyomásom hosszú évek óta kezelt. Háziorvosom nem tulajdonított ennek jelentőséget,...
        Tisztelt Doktornő! 60 éves koromtól gyógyszeresen kezelt és kézben tartott magas vérnyomásom van. kb. 3 hete megbomlott az egyensúly 190/100 -ra növekedett.Voltam vele orvoshoz és a 10 éve szedett Concor 5 és Narva Sr 1,5 mellé újabb...
        Tisztelt Doktornő! 2-es tipusú cukorbeteg vagyok. Az egyik gyógyszer, amelyet nekem felírtak Doxazosin-Ratiofarm. A gyógyszer használati utasításában szerepel, hogy "fokozott elővigyázatossággal szedjem, ha cukorbeteg vagy. A másik jelzés a...
        Gyakran váltakozó magas és alacsony vérnyomás, szinte óránként mást mérek. 150/52 48 153/94 86 100/68 82 90/61 94 pulzus. Tünetek: szédülés, hányás, hányinger, fejfájás, végtag zsibbadás, kettős látás, szív tájéki fájdalom,...
        Anyòsom ezeket a gyógyszereket szedi. Azt szeretnèm megtudni, hogy normális - e ezeket egyszere szedni,mìvel egy szakorvos sem volt kiváncsi , hogy a másik mit is írt...
        Kedves Doktornő! Stresszesebb időszakomban az éjszakai órákban felmegy a vérnyomás és pulzus számom 155/95 és 95 pulzus vagy még több. Én úgy gondolom ,hogy a panaszom neurológiai ,mivel 5 perc sem kell ,megiszom 2pohár hideg vizet és...
        Tisztelt Szakértő ! A következő problémával fordulok önhöz,kb 1 hónapja tartó szédülés és időnkénti homloktáji fejfájás miatt mentem házi orvoshoz,a vérnyomásom 150 / 100 volt.Elküldött belgyógyász szakorvoshoz,aki szintén 150/110...
        Jó napot kívánok!A kérdésem a következő lenne mit lehet tenni ha egy öröklött magas vérnyomásom van?Ez ellen lehet tenni például pozítív gondolkodással vagyis stressz mentes élettel aktív sporttal.Változatos vegyes éTtrendel magnéziummal...
        Rekeszkontur követhető, a lat.sinusok szabadok. J.o-on medialis sinus zárt. A centr.hiluserek mérs.tágultabbak. J.o-on a szívrekesz szögletben fokozott peribronchialis kötelezettség. Cor balra ujjnyival nagyobb, -a szivöböl elsimult. Tágult aorta....
        Tisztelt Doktornő! Covarex Komb Forte 10/2.5 + Amlodipin 5mg szedését javasolja reggeli 1-1 adagban egyszerre. Estére a vérnyomásom magas (170/80), szorongás fog el. Szeretném megérdeklődni mi az Ön véleménye, estlegesen mit javasol a...
        Kedves Doktornő! A panaszaim a következők: mostanában sokszor tör rám tompa fejfájás,más-más tájékon. Néha a szívem is fáj, olyan érzés mintha érezném ahogyan a szívemen átáramlik a vér. Sajnos le kellene fogynom, túlsúlyos vagyok....
        Tisztelt doktornő azzal a kérdéssel fordulnék önhöz,hogy testvéremnél magas vérnyomást diagnosztizáltak az elmúlt napokban kiváltó ok az orvosok szerint a következők voltak:stressz,családi problémák,munkahelyi gondok!azt mondták neki az...
        Tisztelt Szakértő!Munkahelyemből kifolyólag volt nálunk egy vérvizsgálat. Van pár eredmény ami nyugtalanít,s kíváncsi lennék a véleményére! az adatok a következők az én eredményem normálérték Gamma-GT 96 u/l...
        Tisztelt Doktornő! 3 féle gyógyszert szedek: 1: Co-Prenessa - ezt már több éve 2: 1x100 mg ASA protect - ezt kb 1 hónapja 3: 3x80 mg Sotalex mite - ezt is kb 1 hónapja A kérdésem az lenne: ezen gyógyszerek használata mellett 1 dl vörösbor...
        Tisztelt Doktornő! Az utobbi években alacsony volt a vérnyomásom, ami rendeződött a rendszeres sportnak köszönhetően, viszont a diasztolés nyomásom gyakran magas. 90 és felette van. Ilyenkor azt érzem mintha magas vérnyomás kínozna. A mérés...
        Kedves Doktornő! Magas vérnyomással kezel a háziorvos. A vérnyomásom 140-220 ig is felmegy kritikus esetben. Legutóbb Valsacor 320-at írt fel a kardiológus+ Brinaldixot 20 mg-sat,abból felet,és Nebivolol sandoz 5mg-sat. A kérdésem arra...
        Az lenne a kérdésem,már egy pár éve edzek (testépités) és szeretnék stanazolol tabletát szedni.Ezel csak egy lenne a gondom ,hogy magas vérnyomásra szedek gyógyszert napi egy szemet( co-prenessa 4mg /1,25 mg ) .Szedhetem e ezt a két gyógyszert...
        Tisztelt doktornő!Egyszer kérdeztem az oldalon,és a korrekt választ kapva támogattam is,Elözmény: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/138378 csak a korelőzmény miatt. Dr. PE drnő tanácsára felkerestem egy privát gasztrót, és...
        A vernyomasom parszor eleg magas. Ma as orvos 140120-at meet. Felirt Tritace 5 mg tablettat 2xnanaponta. Volt olyan, high felkeleskor a vernyomason 11050 volt. Jo a Tritace 2x naponta? Vehetem akkor is ha valtozo a vernyomasom ? As orvos meg megallapitotta,...