• Időjárásváltozás=vérnyomásemelkedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím, melegfront közeledtével illetve jelenlétével vérnyomásom elég magas (max. 165). Egyéb esetben teljesen "normális", 140/90 érték alatti. Ön szerint gyógyszeres kezelésre lenne szükség vagy hagyni kell, hogy a szervezet "küzdjön meg" az időjárás-változással?

        Dr. Bene Orsolya válasza a Magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! A vérnyomást számos dolog befolyásolja - érzelmi állapot, mozgás, fájdalom, napszak, étkezés, testhelyzet. Ha több alkalommal, ezeket is figyelembe véve, nyugalmi állapotban mér ilyen magas értékeket, lehet, hogy érdemes lenne kivizsgáltatni, nem áll-e valami a háttérben, kicsit magasak ezek az értékek ahhoz, hogy csak a frontra fogjuk őket. Elképzelhető, hogy rizikófelmérést követően orvosa egyelőre csak életmódváltást javasol, lehet, hogy kis dózisú gyógyszerre lesz szükség, de érdemes a végére járni a kiugrásoknak.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. november 18., 07:30; Megválaszolva: 2010. november 25., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: