• Bővebb információ

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Csuth Ágnes Doktornő! Május végén azzal a problémával kerestem fel a háziorvost, hogy már hetek óta szünet nélkül fájt a fejem- ami sajnos még azóta is tart. Magas vérnyomást állapított meg és góckutatásra küldött; laborba, hasi ultrahangra, tüdőgondozóba, urológiára és orr-fül-gégészetre. Nem találtak semmit. Naponta egy fél Coverex AS 5 mg-os tablettát szedek. Vannak napok amikor elég jónak mondható a vérnyomásom( 127/77), bár ez a ritkább. Gyakrabban 140/98. És a pulzusszámom is magasabb, amikor lüktetővé válik a fejfájás. A laborvizsgálat többi eredménye rendben volt. Az orvosom nem adott felvilágosítást a magas értékekkel kapcsolatban, ezért szeretném Öntől megtudni, hogy mit is jelentenek. Egyébként 61 éves vagyok és van 10 kilo súlyfeleslegem, de már elkezdtem diétázni és napi 15-20 kilométert gyalogolok rendszeresen. Kérem, írja meg azt is, hogy szabad-e Astrix 100mg-os tablettát szednem? Mert úgy hallottam, ezzel megelőzhető az infarktus de ugyanakkor csökkentheti a vérnyomáscsökkentő gyógyszer hatását. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: László

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt Kérdező! Vezessen vérnyomásnaplót. Ebben jegyezze fel mikor volt fejfájás. A gyógyszers terápia eredményessége ez alapján értékelhető. A fogyásnak és a mozgásnak hosszútávon jó eredményei lesznek. Az Astrix kezelést természetesen beszélje meg háziorvosával, a leírtak alapján semmi akadálya. Nem csökkenti a gyógyszerhatást.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010-06-15 18:39:45; Megválaszolva: 2010. június 27., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: