• szapora pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jónapot kivánok!én egy 30 éves,túlsúlyos,magas vérnyomásbetegségben kezelt férfi vagyok!gyógyszereim:reggel ednyt hct,nebivolol sandoz,1/2 lisonorm délbenn:1/2 lisonorm,portiron este:lisonorm.a kérdésem az lenne,hogy miért veszítik el hatásukat a gyógyszerek(anno egy 50mg betaloccal kezdtem,majd tavasszal mindíg új gyógyszereket kell felírni)ill amióta a portiront szedem a bevétele után relatív magas a pulzusom,nyugalomban 70-95 közötti,illetve étkezés utánn is megemelkedik és tartósan magas lessz,míg a vérnyomásom 115/70 és 140/85 között mozog?válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Érdemes lenne felkeresni egy hypertoniával foglalkozó belgyógyászati/kardiológiai szakrendelést a kezelés optimalizálása céljából - az Ednyt és a Lisonorm egyik hatóanyaga pl. azonos hatástani csoportba tartozik, nem teljesen értem, miért szedi mindkettőt. Itt annak a végére is lehet járni, miért hatástalanok a gyógyszerek, áll-e valamilyen egyéb ok a magas vérnyomás mögött (veseerek eltérései, alvási apnoe, stb.) A magas pulzus hátterében állhat gyógyszer-mellékhatás, bár a Portiron esetében ez nem túl gyakori. A vérnyomás, a pulzus csökkentése céljából Ön is sokat tehet: először a túlsúlytól kellene megszabadulnia, emellett a rendszeres testmozgás, megfelelő étrend is segíthet abban, hogy kevesebb gyógyszerre legyen szüksége.



        Kérdés: 2010-06-01 16:29:03; Megválaszolva: 2010. június 01., 16:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: