• Aluszékonyság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Orvosszakértő! 15 éve kezelt hypertoniaval élek. Négy különböző gyógyszert szedek. A dózisok évek óta változatlanok. Nemsokára 66 éves leszek. Az utóbbi egy-két évben délután elálmosodok és 2-3 órát alszom. Késő este egy nappali nyugtatóból veszek be altató gyanánt. Ezt naponta háromszor kellene alkalmazni és nem tartozik a vérnyomás csökkentését szolgáló gyógyszerek közé. Valahol olvastam, hogy az aluszékonyság nem jó jel és előfordult már olyan is, hogy egy korombeli férfi végleg elaludt. Mit tehetek ez ellen: Megjegyzem: gyakran tartózkodom a szabadban, ahol kerti munkákat is végzek. Olyankor hazaérve azonnal ágyba kell bújnom -hacsak a telken nem szundítok egyet amikor az időjárás megengedi... Köszönöm a válaszra fordított idejét és fáradozását! LH

        WEBBeteg szakértő válasza a aluszékonyság témában

        Kedves LH!

        Azt nem értem, hogy ha aluszékony,akkor miért kell bevennie altatót? Szerintem elég lenne kicsit átrendezni a napi rendjét. Abban egyébként nincs semmi probléma, ha délután 1-1,5 órát szundikál, például a mediterrán országokban az a napi rutin része. Próbálja meg ezt a 2-3 órát tudtaosan (ha kell, ébresztőórával) 1-1,5 órára csökeknteni, így este valószínűleg nem fog kelleni altató.

        Egyébként ha ön magas vérnyomásos, akkor rendszeres kontrollon kell részt venni, akövetkezőn nézzék meg, hogy nem vérszegény-e.



        Kérdés: 2010-05-26 12:42:15; Megválaszolva: 2010. május 26., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: