• gyenge szívmüködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Általában gyengén ver a szívem de vannak esti nehéz szívveréseim, aLavestra H1oo 5 hónapja való szedése/1 db reggel/óta vettem észre hogy a lefekvésnél erősödőtt ez,és a felkelésénél a szívem alig dobog, különösen /a vas:613,2 umol,és TVK68,6 umol/l,transzferrin 3,2g/l/rossz vvt és gyulladás 58mm/h mellett amit szintén mellékhatásként vélelmezek!

        A kérdésem az lenne:Ha gyógyszer hatása ez a sok tünet,hogyan lehetne a körzeti doktort rávenni arra,hogy másik gyógyszert írjon a magas vérnyomásomra????

        Előre is köszönöm válaszát,maradok

                                 tisztelettel:Cili517

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Nem teljesen egyértelmű, mit ért gyenge és nehéz szívverés alatt - lassú és szapora szívdobogást, erőteljes dobbanásokat, esetleg rendszertelen szívműködést, netán csak a csuklóján tapintja gyengébbnek a pulzust? Ha a pulzust lassúnak érzi, érdemes lenne megszámolni, egy perc alatt hányszor dobban (akár a nyaki verőér, akár a csukló tapintásával, vagy digitális vérnyomásmérő segítségével), ha ez 50/perc alatti, 24 órás EKG felhelyezése jön szóba. Jó lenne tudni azt is, milyenek a vérnyomásértékek a gyógyszer mellett, nem a túl alacsony vérnyomás okozza-e a gyengének érzett szívverést. A Lavestra a vasanyagcserére nincs befolyással. Az Ön által megadott szérum vas érték ráadásul nagyon magas, nem tudom, nem lehet-e elírás, ha nem, akkor szóba jön a vizsgálat ismétlése, illetve részletesebb kivizsgálás. Beszélje meg panaszait háziorvosával, aki célzott kérdésekkel nagyobb valószínűséggel ki tudja deríteni, mi lehet a háttérben, és ha szükséges, ennek megfelelően tud változtatni a kezelésen.


        Kérdés: 2010-05-20 11:46:07; Megválaszolva: 2010. május 20., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: