• Fehérköpeny syndroma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő Tisztelettel megkérném véleményezze a két kardiológiai leletem 160cm,70 kg nő vagyok,46 éves, nem dohányzom, nem iszom, laborleletek rendben, kivéve a koleszterin 6,2, diétázni kezdtem és szoba biciklizni. pajzsmirigy, hasi uh negativ. januárba írtak elő terheléses ekg. Fehérköpeny syndrómám van, rendszerint 170/100 orvosnál.Gyerekkorom óta orvosnál rettegek, sajnos már itthoni környezetben is kiugrott a vérnyomás.Kardiológus nem sok infot mondott csak , hogy vaskosabb a kamra izomzat. Szeretném megtudni, a két lelet között van e rosszabbodás vagy valami változás..2016 ban a következőket kaptam: lecalpin napi 1, 5mg, és bisoprolol 5 mg napi egy. azóta maximálisan rendeződött a vérnyomásom. 2016-12 nyugalmi ekg:bal dev.sinus tachycardia, incomplett jobbszár block echo: jk23mm-ao_29mm.sep:20mm.bp:32mm.Vmax:1,2m/sec.EIVS:2.SEPTUM:13/19mm-DD/DS42/28mmHFD/HFS:18/23.EF:68%.E/A:70/70. TAPSE:25mm Lelet:relx zavar, vaskosabb kamraizomzat,norm billentyűzet, norm üregi dimenzió. 2017.10 nyugalmi ekg: bal dev, sinus ritmus,incomplett jobbszár block echo: jk:26mm.ao:31mm. sep:22mm.bp:27mm.EIVS:4.septum:13/18mm.DD/DS:38/23mm.HFD/HFS:14/19mm.EF:69%. E/A:70/70.TAPSE: 28mm Lelet: norm echokép, megtartott systolés és diastolés bkf. diagnozis: I10HO 24 órás vérnyomás monitorozás igazolta a fehérköpeny syndromát. Várom megtisztelő válaszát és köszönöm a véleményezést is. Andrea

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív UH lelet témában

        Kedves Kérdező! A szívkamra fal valóban kissé vastagabb, de nem romlott. A magas vérnyomás kezelésének pontosan az az egyik célja, hogy a magasabb nyomás által terhelt szervek károsodását el lehessen kerülni. Ha gyógyszerrel jó a vérnyomása, akkor minden rendben. Rendszeres mozgás, sószegény diéta is javasolt a tabletták mellett. A szív ellenőrzése indokolt évente. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. október 12., 18:09; Megválaszolva: 2017. október 12., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: