• Kiúgró magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem! Magas vérnyomásra szedek gyógyszert azonban kb1-2 havonta kiugrik a vérnyomásom 160/90/82 és ezt általában arról veszem észre,hogy ha lecsukom a szemem mindkét szememben egy világos cikk-cakkos szélű kör tünik fel,ilyenkor Tensiumot szoktam bevenni kb 15 perc alatt megszűnik és a vérnyomásom is helyreáll.Mi okozhatja a látás homályosodást.Milyen vizsgálatot javasol?

        Dr. Molnár Dóra válasza a látászavar témában

        Kedves Kérdező, jó lenne tisztázni a napi vérnyomás görbét, lehet, hogy máskor is optimális felett van a vérnyomás, nem csak olyankor amikor megérzi. 24 órás vérnyomás monitorozás (ABPM, vagy cardiotens vizsgálat) javasolt ennek tisztázására. Lelet függvényében lehet dönteni a szükséges terápia módosításról. Szemészeti vizsgálat is javasolt a panasz miatt, lehet, hogy egy eredendően szemészeti problémát csak súlyosbít a magasabb vérnyomás, és nem ez az elsődleges oka furcsa látászavarnak. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. július 12., 21:23; Megválaszolva: 2017. július 16., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: