• Terhesség utáni magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Terhesség előtt már volt emelkedett vérnyomásom és egy pánikbetegségem, ez utóbbi már megszűnt. A vérnyomásra napi fél Coverexet, terhesség alatt napi 2 Dopegytet szedtem. Vizsgálatok szervi problémát nem mutattak. 6 héttel szülés után (3. császár), már 3 Dopegytet szedek és nem akar a vérnyomásom visszaállni. Estére már 140/90 és előfordul hogy ennél magasabb a vérnyomásom. Az orvosom javasolja hogy délben vegyek be mégegy Dopegytet. A kérdésem az hogy van-e esély arra hogy minden rendeződik illetve milyen kivizsgálasokat javasol? Köszönettel Sz. Orsolya

        Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező, még a hormonális változások sem zajlottak le teljesen, valószínűleg a testsúlya sem a régi- ezek a magasabb vérnyomást részben magyarázhatják. 40 évesen kissé lassabban regenerálódik a szervezet a szülés után mint huszonévesen. (Fontos lenne tudni, hogy az Ön rokonai is szenvednek-e hipertónia betegségben.) Vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy mi várható a vérnyomásával, kevés konyhasó fogyasztása, az ideális testsúly elérése, rendszeres testmozgás segíthet rendezni a problémát. Ennek ellenére előfordulhat, hogy magasabb marad a vérnyomás, akkor se aggódjon, korszerű gyógyszerekkel beállítható lesz, a szövődmények kialakulásának kockázata így jelentősen csökkenthető. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. április 21., 14:13; Megválaszolva: 2017. április 25., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: