• Hirtelen levitt vérnyomás okozhat-e koszorúérgörcsöt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!Már több éve magas vérnyomással kezelnek.Ezen évek alatt 2-3 alkalommal történt gyógyszerváltás. A legutóbbi kb.5 hete.Előzőleg szedett gyógyszerek:coviogal 5mg 1xfél cardura 2mg 1x1 co-enapril hexal 20mg/12.5mg 1x1 ezeket reggel este:enapri 10mg Váltás után,: coviogal maradt cardura 2x1 Co-Dalnessa 8mg/5mg/2.5mg reggel 1 este Coverex-AS 5mg A vérnyomásom lement, de kb 3-4 hét után jelentkezett a melkasi fájdalom. Kórház Kivizsgálás! infarktus nem volt hasi uh jó melkas rtg jó szív uh jó cukor nincs kis koleszterin kis húgysav Újj gyógyszerek:Adexor MR 35mg 2x1 Covercard 10mg/10mg este 1 Coverex-as komb forte reg 1 coviogal 5mg 2x1 A vérnyomásom 141/74 p76 van ez alatti és e feletti érték is. A kérdésem: Ez a hirtelen vérnyomás csökkenés okozhatja a görcsöket? Amíg a kórházban voltam, kaptam infúziót is napi 1-et össz 4szer. Nem jelentkezett a fájdalom. Hazabocsájtás után pár nappal újra jelentkezett. Nem egész nap hanem időszakosan 1-1.5perc elmúlik pár perc mulva ismét azután órákig semmi, reggeli órákban 1-2 alkalom este 2-3alkalom. Próbaként az esti gyógyszereket nem vettem be reggel vérnyomás:171/93p46 reggeli gyószert bevettem és ma még nem volt görcs. Tisztelettel! Varga Gyula

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező, Önnek fokozott a szív- és érrendszeri kockázata az évek óta fennálló jelentős magas vérnyomás miatt. A fenti leírásból nem lehet kikövetkeztetni, hogy a koszorúerekben van-e jelentősebb szűkület, terheléses EKG még sok információt nyújtana az Ön állapotáról. Bár a leírt panasz nem egyértelműen utal koszorúér problémára, sajnos, a koszorúérbetegség elég sokszínűen jelentkezhet. A vérnyomás gyógyszereket ne hagyja ki, mert a szervezetnek nagyon megterhelő a jelentősen ingadozó vérnyomás. Nagyon alacsony vérnyomás is okozhat panaszt, de ez nem az Ön által leírt 140/75Hgmm körüli értékre vonatkozik. Javaslom, hogy mielőbb keresse fel a panaszokra tekintettel kezelőorvosát a további teendők megbeszélésre. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. április 07., 19:05; Megválaszolva: 2017. április 09., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: