• menszesz elötti és közbeni magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem menzesz előtt pár nappal jelentkezik magas vérnyomás ami a menzesz időszakában is tart.Alapjáraton amikor nincs menzeszem 110-120 as a vérnyomásom. De ilyenkor nagyon felmegy pl: 160/105/65 vagy 167/110/88 .A háziorvos vízhajtót írt fel egy ideig működött de már nem. Fogamzásgátlót szedek rendszeresen.Vérnyomásmérőt meg nem írt fel arra hivatkozva, hogy amíg nem tudjuk mitől van addig ne szedjek, de hát ilyen magas vérnyomással nem lehet csak úgy lenni semmi gyógyszer nélkül.Most hormonvizsgálatra küldtek,két hét múlva megyek.Ön mit gondol??? Miért csak menzesz alatt ilyen magasak az értékeim???

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! A fogamzásgátlók is okozhatnak vérnyomás-emelkedést, bár a modern, alacsony hormontartalmú készítményeknél ez ritkább, ráadásul az sem típusos, hogy csak menses előtt ilyen kiugróak az értékek. Mindenesetre első körben lehet, hogy érdemes lenne ezt kizárni, átmenetileg áttérni más fogamzásgátlási módszerre. HA ez nem oldja meg a problémát, akkor érdemes további vizsgálatokat nézni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. november 24., 09:51; Megválaszolva: 2011. december 03., 21:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: