• Magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor(Nő)! Augusztus folyamán elkezdett gyógyszerzéssel a vérnyomásom 180/110-ről kb 130/80-ra csökkent. Amikor nem érzem jól magam mindig úgy érzem, megint magas. A mérés bizonyítja, hogy nem! Még sincs komfort érzésem! Tehát olyankor érzem rosszul magam amikor rendbe vagyok. Mi lehet a gond? Válaszát előre is köszönöm! (A gyógyszerek nevét lehet, hogy nem pontosan idézem, elnézést!)

        Dr. Szanyi Andrea válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben magas vérnyomása régóta fennállt és nem okozott panaszt, a gyógyszeres kezelés hatására kialakult viszonylag hirtelen vérnyomáscsökkenés okozhat gyengeséget, fáradékonyságot.A szervezete " hozzászokott" a magas vérnyomáshoz. Javaslom, hogy a felsorolt vérnyomáscsökkentő gyógyszereket ne egyszerre vegye be, esetleg valamelyiket csak az esti órákban. Ezzel az esetleges napszaki ingadozást ki lehet küszöbölni. Ezt beszélje meg orvosával. Remélhetőleg idővel panasza megszűnik.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. november 18., 13:33; Megválaszolva: 2011. november 22., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: