• Lehet limfóma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 2008-ban üveg állt a lábfejembe, amit össze kellett varrni. Ezután, a lábfejemen begyulladt egy csomó, (kórházban kezeltek 3 napig) amit eltávolítottak, és elküldték szövettanra, de a zárójelentésemben erről a beavatkozásról nem esik szó. Majd hasi cisztám volt, de az felszívódott. 2009 tele óta pedig rendszeresen begyulladnak a fül mögötti nyirokcsomóim, ilyenkor fájdalmasak, kaptam rá antibiotikumot egy alkalommal, de azóta nem akarok erre gyógyszert iratni, mert akkor egész évben szedhetném az antibiotikumot. Beteg nem voltam, sem influenza, sem más nem volt, kivéve egyszer : a hátsó fogamon begyulladt a csonthártya. Ezenkívül a mellkasomon van egy csomó 1 éve, a bal oldalon, az egyik csontomon, de ez nem szokott fájdalmas lenni. Röntgenre nem és mellkasi uh-ra sem küldtek, csak most, a házi orvosom, egy nyaki uh-ra, de tavaly voltam vérvételen, a pajzsmirigyem rendben van. Mit gondol, lehet limfóma kezdeti stádium, vagy kár aggódnom, és ezek majd elmúlnak, mind a mellkasi csomó, mind pedig a fül mögötti gyulladások? Köszönettel.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a limfóma témában

        Kedves Érdeklődő! Látatlanban nehéz bármit is mondani a csomóiról. Általánosságban annyi igaz, hogy ha a nyirokcsomók mérete nem nagyobb 2 cm-nél, mobilisak és kissé érzékenyek, akkor nagy valószínűséggel gyulladásos eredetűek. Ha nagyok és fájdalmatlanul összekapaszkodnak a környezetükkel, valamint ún. B tünetek kísérik (láz, éjszakai izzadás, nagyobb mértékű fogyás), akkor van gyanú limfómára.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. június 13., 17:57; Megválaszolva: 2011. június 20., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: