• Mellhártyagyulladás?-fájdalom Sürgős!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr !(Úr/Nő) Január elején a körzeti orvos mellhártyagyulladást diagnosztizált, bal lapockacsúcs alatti fájdalom,láz és tartós hőemelkedés alapján.Mellkas rtg.rendben. Antibiotikumot kaptam,talán 10 (vagy 14?)napig kellett szedni:Légzési problémáim nem voltak,és köhögésre sem emlékszem.Lassan rendbe jöttem,de a lapockám alatti fájdalom lassan múlt el.Pontosabban hol elmúlt ,hol visszajött,nem folyamatosan fájt,hanem időnként éreztem a fájdalmat rövid ideig,majd órákra megszünt.Aztán ismét tompa fájdalom,hol erősebben,hol gyengébben.Nem levegővételre,inkább -amennyire meg tudom határozni-mozgásra fájt.Azon a területen szinte a bőröm is fájt,ahogy hozzáértem.Majd kb.2-3 hétre teljesen elmúlt. Most két napja ismét előjött ez a furcsa fájdalom.Semmi más tünetem nincs. Műtétre készülök(láb) altatásban, a vérkép (ugyan a fájdalom megjelenése előtt 3 nappal készült) teljesen rendben. Őn szerint ez a fájdalom mit takarhat, aggódom így az altatásos műtét előtt Várom gyors válaszát. Köszönöm,Kat.

        Dr. Boros Miklós válasza a mellhártyagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! Ön is elírja, hogy mozgásra érzi a fájdalmat ez mozgásszervi okra utal. A legvalószínűbb, hogy a hátizomzat a fájdalom oka. Sajátítson el gerinctornát és végezze minden nap. A műtétnek akadálya nincs, de a sok fekvés előhozhatja a kellemetlen tünetet, ezért helyileg használjon gyulladáscsökkentő, izomlazító krémet.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. szeptember 26., 01:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: