• Bal oldali hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Szerdán lesz egy hete,hogy enyhén fáj a bal hátam középső részénél,hetek óta szakadozik fel a nyálka,sokszor köszörülöm meg a torkom,de keveset köhögök.A torkom nagyon érzékeny,gyulladást mindig nehéz meggyógyítani nálam. Lehet,hogy a nyálka felhalmozódott a tüdőmben?Szedtem köptetőt,de már elfogyott. Esetleg recpet nélkülivel próbálkozzam meg? Amikor voltam orovosnál említette a vizsgálat közben,hogy nagyon halk zörej hallható a tüdőmben. Esetleg tudna ajánlani valami természetes eredetű gyógyszert?Gyógynövényes teát például. Előre is köszönöm a válaszát! Juli 22 éves diák

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Juli,

        A kérdés lényege, hogy hátfájásának, torokköszörülésének és kevés köhögésének hátterében van-e valamilyen tüdőbetegség? Azt tudom mondani, hogy a hátfájdalom leggyakoribb oka nem a tüdőgyulladás, még a mellhártya gyulladás sem, hanem inkább a gerinc és izomzat. Ennek ellenére elő szokott fordulni, hogy mégis valamilyen gyulladás okozza a tüdőben az említett panaszokat, főleg, ha az orvos még hallotta is, hogy halk zörej észlelhető. A gyakori torokgyulladás, érzékenység oka a Streptococcus vagy más baktérium hordozása. Ennek utána kéne és lehetne járni egy torokváladék tenyésztéssel és fül-orr-gégészeti vizsgálattal, mely kimutatná vagy kizárná az orr és gégé részéről olyan hajlamosító tényezőt, mely fenntartja és előidézi az említett torok érzékenységet. A garatból lecsorgó váladék okozhat hörghurutot és tüdőgyulladást is. Ennek egyetlen és biztos kizárási lehetősége van a  mellkas röntgen. Ezeket a vizsgálatokat ajánlanám Önnek, hisz nem tudjuk biztosan panaszainak hátterében mi is áll. Ha ezt már tudjuk akkor tudunk ajánlani is valamilyen szert. Sajnos a természetes szerek vagy természetgyógyászati készítményeket nem ismerem, igy nem áll módomban ezek közül ajánlani. Várom további levelét és az eredményeket, hogy tanácsokkal elláthassam.

        Tisztelettel, Dr. Brugós László

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség

        Kérdés: 2008-07-06 17:02:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:27

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves doktornő! Gyermekem, aki 12 éves szeptember óta atlétikázik versenyszerűen. Észrevettem, hogy hosszabb kb.3-7 km közepesen intenzív futás után oldalát fájlalja (szúr), illetve pár másodperpercig hangosan, sípolva veszi a...