• Bal oldali hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Szerdán lesz egy hete,hogy enyhén fáj a bal hátam középső részénél,hetek óta szakadozik fel a nyálka,sokszor köszörülöm meg a torkom,de keveset köhögök.A torkom nagyon érzékeny,gyulladást mindig nehéz meggyógyítani nálam. Lehet,hogy a nyálka felhalmozódott a tüdőmben?Szedtem köptetőt,de már elfogyott. Esetleg recpet nélkülivel próbálkozzam meg? Amikor voltam orovosnál említette a vizsgálat közben,hogy nagyon halk zörej hallható a tüdőmben. Esetleg tudna ajánlani valami természetes eredetű gyógyszert?Gyógynövényes teát például. Előre is köszönöm a válaszát! Juli 22 éves diák

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Juli,

        A kérdés lényege, hogy hátfájásának, torokköszörülésének és kevés köhögésének hátterében van-e valamilyen tüdőbetegség? Azt tudom mondani, hogy a hátfájdalom leggyakoribb oka nem a tüdőgyulladás, még a mellhártya gyulladás sem, hanem inkább a gerinc és izomzat. Ennek ellenére elő szokott fordulni, hogy mégis valamilyen gyulladás okozza a tüdőben az említett panaszokat, főleg, ha az orvos még hallotta is, hogy halk zörej észlelhető. A gyakori torokgyulladás, érzékenység oka a Streptococcus vagy más baktérium hordozása. Ennek utána kéne és lehetne járni egy torokváladék tenyésztéssel és fül-orr-gégészeti vizsgálattal, mely kimutatná vagy kizárná az orr és gégé részéről olyan hajlamosító tényezőt, mely fenntartja és előidézi az említett torok érzékenységet. A garatból lecsorgó váladék okozhat hörghurutot és tüdőgyulladást is. Ennek egyetlen és biztos kizárási lehetősége van a  mellkas röntgen. Ezeket a vizsgálatokat ajánlanám Önnek, hisz nem tudjuk biztosan panaszainak hátterében mi is áll. Ha ezt már tudjuk akkor tudunk ajánlani is valamilyen szert. Sajnos a természetes szerek vagy természetgyógyászati készítményeket nem ismerem, igy nem áll módomban ezek közül ajánlani. Várom további levelét és az eredményeket, hogy tanácsokkal elláthassam.

        Tisztelettel, Dr. Brugós László

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
         WEBBeteg szerkesztőség
        Tisztelettel!
        WEBBeteg szakértő
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2008-07-06 17:02:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:27

        Tudjon meg többet: hátfájás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 21 éves lány vagyok, kb. 4 hónapja eléggé köhögök. Ez a köhögés többnyire száraz, azonban gyakran jön föl valamilyen minimális váladék is. Úgy kezdődött az egész, hogy november végén eléggé beteg...
        Kevdes DoktorÚr/Nő fulladásos panaszaimmal voltam tüdőgondozóban ahol írtak fel nekem mondtelucast meg egy pipát de nem szűntek a panaszaim és háziorvosom beutalt a gasztroentorologiára ahol volt egy gyomor tükrözésem és kiderült hogy Reflux...
        Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Néhány hete a több éve fennálló légzési nehézségem (azt mondták, talán asztma) súlyosbodott. A levegővétel meglehetősen nehéz és a gyakori erőlködések miatt már szinte folyton szúró fájdalmat érzek a...
        Tisztelt cím A kérdésem az lenne ,hogy az idén februárban köhögéssel fordultam a háziorvosomhoz aki suprax antibiotikumot irt fel.A panaszaim enyhültek de március elején újra elkezdődött először száraz majd hurutos köhögés megint...
        Tisztelt Dr ur / no ! Belelegzett cigaretta fust,munkabol eredo por, takarito vegyszerek, stb utan heves kohoges (rezonanciat erzek a kohoges alatt a tudobol) fog el ami reketseggel,egeto erzessel parosul.Kopet is jelen van.Tudogyulladasra jellemzo...
        Tisztelt Dr. úr/nő. Olyan kéréssel fordulok önhöz, melyben tájékoztatást szeretnék kérni, egy "részletes" tüdővizsgálatra-ról.( nem csak 1 röntgenkép) Hogyan tudok ilyenre jelentkezni vagy mindenképp orvosi beutaló szükséges?!
        Tisztelt Orvos! Felgyógyultam egy makacs megfázásból, antibiotikumot (augmentin) is szedtem. Sokat köhögtem, és néha még most is, de akkor nagyon fájnak a bordaközi izmaim, ugyanúgy mint mély lélegzésnél. Már vagy 2 hete. Lehet bordám is...
        Tisztelt Dr Nő! Kérdésem lenne hogy a spontán PTX-t mi okozza és milyen munkát lehet vele végezni? Fizikai? Köszönöm Válaszát Tunde
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Az alábbi időszakosan visszatérő probléma miatt kérem segítségét. Mai napon épp dolgozni indultam és ültem a buszon amikor hirtelen erős szúró fájdalmat éreztem a bal oldalon a mellkasomnál. Én úgy érzem...
        Tisztelt Doktor Ur/No Negyedik napja vagyok beteg, ime, hogy kezdodott: Elso nap: 37.5 fokos laz. Masodik nap:38 fokos laz, enyhe torokfajas, Paracetamol lehozta a lazat(azota is veszem) Harmadik nap:reggel 38 fokos laz es iszonyu torokfajas, elkezdtem...
        Tisztelt Doktor nő / úr. 37 éves férfi vagyok, utóbbi 2 hónapban 10 kilót fogytam, gyenge, állandó hőemelkedésem van " 37-37,3" köhögés, fáradtság érzet, sápadtság is társul.. Háziorvosomnál voltam, elküldött tüdőgyógyászatra,...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Az én panaszom valószínű több probléma, de hátha nem, hisz ezért írok. A problémám : tavaly egy kis adag ijedtség hatására hirtelen mellkasi fájdalom lépett fel nálam (nehezen kaptam levegőt és iszonyatosan vert...
        Hónapok óta tartó folyamatok köhögés, és érzésre váladék okozta légzési nehézség kínoz. Egy Dalacin 300 kúra után jobb lett, de azóta ismét előjött a probléma, bár az előzőekhez képest mérsékelten. Elég nagy mennyiségű köpet...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Körülbelül egy hónapja jelentkeztek nálam mellkasi panaszok. Először nehézlégzést tapasztaltam, orrdugulás és minden egyéb jellemző tünet nélkül, később kialakult mellkasi fájdalom és hátfájdalom is, ezért...
        udvozlom dr no ur kerdesemazlenne hogy mitjelent az alabi szoveg iromjobtudomezo lat harmada felett dionyi teruletengocos kotegezetseg lathato javslat atb kura utan kontrol fromilid uno 500mg irtfel a haziorvosom onszerint mit ajanl ez komoly betekseg...
        Tisztelt doktor Úr/Nő! A mellkasomban nyomást érzek pár napja. 3-4 hónapja is volt ezzel problémám, voltam mellkas röntgenen, EKG-n is de nem találtak semmit. Szoktam kicsit fulladni de nem nagy mértékben és csak futás után. Köhögök is...
        Tisztelt Dr Nő/Úr! Tavaly ősszel volt egy mellhártyagyulladásom. Most újra éreztem a fájdalmat az oldalamon,lehet, hogy kicsit meg is vagyok fázva. Elmentem a Tüdőgondozóba, és az orvos azt mondta, lehet, hogy AIDS-es vagyok, mert azoknak...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tüdőembóliával kezeltek kórházban. Hétfőn jöttem haza. Itthon olvastam a CT leletemet, és ennek a magyarázatát szeretném tudni. CT: Pleuralis folyadék nem látszik. Mindkét oldalon az alsó lebenyben dorsalisan...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! A problémám pont Szilveszterkor kezdődött egy hangszalaggyulladással, ami 1 héten belül lezajlott és utána panaszmentes voltam pár napig. Majd váratlanul éjszaka egy nagyon erős, száraz köhögéses roham kapott...
        Tisztelt Webdoktor! Feleségem spontán PTX lett 1,5 hujjnyi. tüdőszürésen lett észrevéve.Mire értesítettek az eredményről 4 nap fizikai munkát végeztem vele és ennek ellenére kezdett felszívodni.1 hétig voltam vele kórházban oxigént kellet...