• Bal oldali hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Szerdán lesz egy hete,hogy enyhén fáj a bal hátam középső részénél,hetek óta szakadozik fel a nyálka,sokszor köszörülöm meg a torkom,de keveset köhögök.A torkom nagyon érzékeny,gyulladást mindig nehéz meggyógyítani nálam. Lehet,hogy a nyálka felhalmozódott a tüdőmben?Szedtem köptetőt,de már elfogyott. Esetleg recpet nélkülivel próbálkozzam meg? Amikor voltam orovosnál említette a vizsgálat közben,hogy nagyon halk zörej hallható a tüdőmben. Esetleg tudna ajánlani valami természetes eredetű gyógyszert?Gyógynövényes teát például. Előre is köszönöm a válaszát! Juli 22 éves diák

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Juli,

        A kérdés lényege, hogy hátfájásának, torokköszörülésének és kevés köhögésének hátterében van-e valamilyen tüdőbetegség? Azt tudom mondani, hogy a hátfájdalom leggyakoribb oka nem a tüdőgyulladás, még a mellhártya gyulladás sem, hanem inkább a gerinc és izomzat. Ennek ellenére elő szokott fordulni, hogy mégis valamilyen gyulladás okozza a tüdőben az említett panaszokat, főleg, ha az orvos még hallotta is, hogy halk zörej észlelhető. A gyakori torokgyulladás, érzékenység oka a Streptococcus vagy más baktérium hordozása. Ennek utána kéne és lehetne járni egy torokváladék tenyésztéssel és fül-orr-gégészeti vizsgálattal, mely kimutatná vagy kizárná az orr és gégé részéről olyan hajlamosító tényezőt, mely fenntartja és előidézi az említett torok érzékenységet. A garatból lecsorgó váladék okozhat hörghurutot és tüdőgyulladást is. Ennek egyetlen és biztos kizárási lehetősége van a  mellkas röntgen. Ezeket a vizsgálatokat ajánlanám Önnek, hisz nem tudjuk biztosan panaszainak hátterében mi is áll. Ha ezt már tudjuk akkor tudunk ajánlani is valamilyen szert. Sajnos a természetes szerek vagy természetgyógyászati készítményeket nem ismerem, igy nem áll módomban ezek közül ajánlani. Várom további levelét és az eredményeket, hogy tanácsokkal elláthassam.

        Tisztelettel, Dr. Brugós László

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-07-06 17:02:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:27

        Tudjon meg többet: hátfájás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő ! Melanóma miatt küldtek CT vizsgálatra, a vizsgálat eredményének értelmezését szeretném kérni Öntől. "Mindkét tüdőcsúcsban post.tub. maradványok látszanak. Met. gyanús elváltozás nem ábrázolódik. Vélemény:...
        Kedves Doktornő, A XVIII. kerületben élünk, idén januárban és júliusban is volt spontán kialakult tüdővérzésem (szeretkezés után először, a második alkalom szeretkezés közben), mindkét alkalommal a KOrányi Kórházban feküdtem teljes...
        Tisztelt Doktornő! A férjem nevében írok. Kb. fél éve a reggeli ébredés után kínzó köhögése van. Először refluxra kezelték, de a szedett gyógyszerek alatt sem szűnt meg a köhögése. Volt már tüdőröngenen - az eredmény...
        Az évi tüdőszürő vizsgálaton az alábbiakat irták le!Pulmok felett:bal rekesz fölött tenyérnyi területen szörcsögés hallható.AP/PA:bo.-on paracard 2 ujjnyi köteges,nem friss bronchopneumoniás el.Hilus magasságában 1 mm-es vaskor...
        Az évi tüdőszürésen az alábbiakat állapitották meg.AP/PA:bo.-on pacard.2 ujjnyi köteges nem friss bronchopneumoniás elv.Hilus magasságában kb.1 mm-es vaskor köteg,lehet lezajlott embolia maradványa?A fizikai vizsgálaton a Pulmok felett:bal...
        Kedves Doktornő! Már vagy öt éve egyszer vágtam, hullám palát sarokcsiszolóval, Ezt jelentéktelennek tartom, mert egy vágás volt körülbelül egy méter. Viszont két hete lecsiszoltam néhány paláról a mohát, majd egy hete három négy...
        Kedves Dr. Nő! A múlt héten azt hiszem egy dinnyemagot benyeltem a légcsövembe. Nem vagyok benne biztos,de nem éreztem, hogy kijött volna. Kell aggódnom e miatt? Nincs semmi tünetem,nem érzek semmit,nem köhögök.A héten voltam tüdőszűrésen...
        Kedves Dr.Nő! A múlt héten azt hiszem egy dinnyemagot benyeltem a légcsövembe. Nem vagyok benne biztos,de nem éreztem, hogy kijött volna. Kell aggódnom e miatt? A héten voltam tüdőszűrésen azt mondták,talán kimutatja a röntgen, jövő héten...
        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt egy hétben úgy érzem mintha kevés lenne a belélegzett levegő mert mintha az orromon és a gégémen nem jutna túl.Az orrom nincs bedugulva mert hiába fújom nem jön ki semmi mivel üresek az orrjáratok. Fulladni nem...
        Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne,hogy csecsemő elkaphatja -e a tbc-t.Nemrégiben a boltban a 4 hónapos kislányomat ölbe vette egy utcabeli hölgy,akiről mint utólag megtudtam tbc-s.Nagyon izzadt volt,hiszen nagy volt a hőség,meg a hölgy...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Kérdésem a következő, szeretném tudni, hogy van-e okom az aggodalomra, mert őszintén most nagyon kétségbe vagyok esve. A mai napon kellett mennem a kötelező tüdőgondozói vizsgálatra és ismét tüdőgyulladást...
        Tisztelt doktor nö.Márciusban légcsöhurutos megbetegedést diagnosztizáltak ,,rozsdabarna ,sárgás köpetem volt,igy dolgoztam kb3 hétig betegen hideg helyen.(utolag kiderült lehet tudögyulladás)Antibiotiumot és köptetöt szedtem,teljesen...
        Tisztelt Doktornő! 20 éves vagyok, kb. 4 évig dohányoztam (időnként most is elszívok egy, vagy két cigarettát egy hónapban, de már nem vagyok függő). A magas cigarettaszámot (napi kb. 7-8 szál) egy éve csökkentettem le a feljebb már...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám (52 éves), több mint egy hónapja elhúzódó tüdőgyulladásban szenved. Kórházba kerülésekor nagyon rossz vérgázszinttel rendelkezett, fulladt, mivel mindkét tüdőlebenyét érintő ödéma jelentkezett...
        Tisztelt Doktornő! 1994-ben diagnosztizáltak nálam asztmát és rhinitis allergicát. Akkor nehézlégzéses tüneteim voltak,mely párosult egyfajta elfogadási nehézséggel is.Miután beállították a gyógyszereimet és én is elfogadtam a...
        egy balszerencsés lélegzetvétel útján a légcsövembe repült egy szúnyog 3napja.Azőta folyamatosan köhögök.Az a kérdésem,okozhat-e ez komplikációt,és ha igen,milyen gyorsan forduljak orvoshoz?
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a kérdése, hogy alvás közben milyen határok között lehet a normális SPO2 érték. Még egy kérdésem lenne, gyakran arra ébredek hogy gyorsan ver a szívem és szapora a légzésem. 7 éve dohányzom és kb 2 éve...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném, ha az alábbi kérdésemre egy "kicsit" megnyugató választ, illetve magyarázatot tudna adni. Munkahelyi szűrővizsgálat alkalmával derült ki, hogy a tüdömben, köteges, gócos elváltozások vannak (2012. évben) Ez...
        A sógorom nevében kérdezem, mert már kétségbeesésében nem tud hova fordulni. Az egész kb. 1 éve kezdődött, torokfájással, néha krákogással, utána továbbfejlődött mindig. Nyak megduzzadás, erőteljes krákogás, időközönkénti...
        Tisztelt Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, édesanyám kb egy hete nagyon fullad, köhög és zöldes váladék jön fel a köhögéssel. Azt tudni kell hogy 10 éve volt egy tüdőembóliája, és sajnos elég erős dohányos. Az utóbbi...