• Bal oldali hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Szerdán lesz egy hete,hogy enyhén fáj a bal hátam középső részénél,hetek óta szakadozik fel a nyálka,sokszor köszörülöm meg a torkom,de keveset köhögök.A torkom nagyon érzékeny,gyulladást mindig nehéz meggyógyítani nálam. Lehet,hogy a nyálka felhalmozódott a tüdőmben?Szedtem köptetőt,de már elfogyott. Esetleg recpet nélkülivel próbálkozzam meg? Amikor voltam orovosnál említette a vizsgálat közben,hogy nagyon halk zörej hallható a tüdőmben. Esetleg tudna ajánlani valami természetes eredetű gyógyszert?Gyógynövényes teát például. Előre is köszönöm a válaszát! Juli 22 éves diák

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Juli,

        A kérdés lényege, hogy hátfájásának, torokköszörülésének és kevés köhögésének hátterében van-e valamilyen tüdőbetegség? Azt tudom mondani, hogy a hátfájdalom leggyakoribb oka nem a tüdőgyulladás, még a mellhártya gyulladás sem, hanem inkább a gerinc és izomzat. Ennek ellenére elő szokott fordulni, hogy mégis valamilyen gyulladás okozza a tüdőben az említett panaszokat, főleg, ha az orvos még hallotta is, hogy halk zörej észlelhető. A gyakori torokgyulladás, érzékenység oka a Streptococcus vagy más baktérium hordozása. Ennek utána kéne és lehetne járni egy torokváladék tenyésztéssel és fül-orr-gégészeti vizsgálattal, mely kimutatná vagy kizárná az orr és gégé részéről olyan hajlamosító tényezőt, mely fenntartja és előidézi az említett torok érzékenységet. A garatból lecsorgó váladék okozhat hörghurutot és tüdőgyulladást is. Ennek egyetlen és biztos kizárási lehetősége van a  mellkas röntgen. Ezeket a vizsgálatokat ajánlanám Önnek, hisz nem tudjuk biztosan panaszainak hátterében mi is áll. Ha ezt már tudjuk akkor tudunk ajánlani is valamilyen szert. Sajnos a természetes szerek vagy természetgyógyászati készítményeket nem ismerem, igy nem áll módomban ezek közül ajánlani. Várom további levelét és az eredményeket, hogy tanácsokkal elláthassam.

        Tisztelettel, Dr. Brugós László

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-07-06 17:02:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:27

        Tudjon meg többet: hátfájás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2014. novemberében mélyvénás trombózist, tüdőembóliát, tüdő és mellhártyagyulladást kaptam 36 évesen. Előtte két héttel igen erős lapockatáji fájdalmam kezdődött a jobb oldalon. Majd aznap este, mikor a kórházba...
        Tisztelt Doktornő! 2 héttel ezelőtt véres köpet panasszal fordultam tüdőgyógyász szakorvoshoz, amely aznap reggel egyszer fordult elő, és azóta egyszer sem. A helyszínen mellkas röntgen negatív lett. Fül-orr-gégészeti vizsgálat szintén...
        Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla. Két hete nehezen kapok levegőt, sípoló hangja van a tüdőmnek, köhögök. Köhögésnél valamikor átlátszó/fehéres váladék jön fel. A tünetek nem folyamatosak, van hogy egész nap nem is jelentkeznek, de van...
        Tisztelt Doktornő,kétirányú mellkas felvételen az alábbi eredményt kaptam. Éles konturu szimmetrikus ívű rekesz.Szabad lat.szinuszok. Minket oldalon diffuse fokozottabb retikül áras rajzolat figyelhető meg. Körülírt indult rajtuk...
        Tisztelt Főorvosnő! Horgász Anikó vk, tisztelettel szeretném megkérdezni,hogy gyermekemnek kivették az orrmanduláját, 03.22-én addig folyamatos megfázás, köpet ürítéssel járó köhögés,jellemezte. Adtuk az antibiotikumot,...
        Azt szeretném kérdezni, hogy ez a mellkas röntgen lelet felér egy tűdőszűréssel tehát a tűdőmezők tiszták az azt jelenti, hogy semmilyen elváltozás nem látható rajtuk? A bizonytalanságom abból fakad, hogy az irány diagnózishoz...
        Kedves doktornő, 3 hónapja influenzás jellegű, magas lázzal,erős köhögéssel járó tünetekkel járó betegségem volt.Szedtem rá Sumomed 500 ,3 napi adagot.Lazam elmúlt,de Ezutan is erős köhögés gyötört, amit köhögés csillapitoval...
        Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy januárban voltam tüdőszűrőn, egy hétre rá magkaptam a negatív leletemet. Ma viszont kaptam egy kontrollra behívó papírt. Elmentem, újra megcsinálták a felvételt. Sajnos nem voltak túl kedvesek a...
        Tisztelt Doktornő, 37 éves nő vagyok. A napokban kaptam kézhez egy mellkas röntgen leletet, a röntgen kép CD-jével együtt. A leleten ez áll: Emphysema-s tüdők. Mindkét tüdőben fokozott fibroticus rajzolat látható, melyen belül apró...
        Üdvözletem! 6 éve diagnosztizált SM beteg vagyok, 2 hete Solu medrol 1g/nap (3 napig) kezeltek mert nem éreztem rendesen a jobb lábamat és kezemet. Egy időben ezzel lebetegedtem. Köhögtem, folyt az orrom, de lázam nem volt. A fül-orr-gégész...
        Tisztelt Doktornő! Tegnap voltam mellkas röntgen vizsgálaton ahol az alábbi diagnózist állapították meg. A röntgenképet csatoltam. A bal hilus alsó pólusában vetületében meg a jobb axilla vonalában a lágyrészekben felszínesen egy-egy...
        Kedves Doktornő! Március 11-én alacsony lázzal és köhögéssel kezdődött a betegségem. Max. 38,5-ig ment fel a lázam. Annyira köhögtem, hogy belerezgett a tüdőm is. Elmentem a háziorvoshoz és C, D vitaminokat, valamint ACC200-at kaptam....
        Tisztelt Doktor Nő! Nagyon aggódom mert két hete 42m2 síkpalatörmeléket raktam lapáttal utánfutóra a szabad levegőn, elszállítás céljából és ez idő allatt nem viseltem semilyen védőmaszkot, védőfelszerelést. A palák 90%-a összetört...
        Üdvözlöm! Friss vernyomasbetegkent ,1honap mulva lecsereltuk Ace gatlot köhecsles miatt!Köhöges atmenetileg javult!Most Valsartant szedek!Tegnag neg,Mrtg,neg spirometria!Dohanyzas masfel eve elhagytam!Avesco inhalatort kaptam, steroidot amit nem...
        Tisztelt Doktornő! Beutaló nélkül, hogy juthatok el tüdőszűrésre? Vagy egyáltalán ez lehetséges -e? Az természetesen gondolom, hogy pénzbe kerül csak az a kérdésem vannak erre magán rendelők mint más egyéb szakterületeknek vagy akár az...
        Kedves Doktornő! Édesapám 61 éves, kissé magasabb vércukorszintjét (7,3) gyógyszerrel kezelik, egyéb ismert betegsége nincs, nem dohányzik.Megfázott, köhögött, de nem akart orvoshoz menni, inkább dolgozott betegen négy napot, majd 39 fokos...
        Tisztelt Doktornő! Kiss István vagyok Gyenesdiásról. Történetem a következő. 50 éves, sportos igazán kemény, nem beteges férfi voltam, egészen addig míg szögbelépés végett a lábfejemet megműtötték Keszthelyen. Kettő hétig Augmentin...
        Évek óta tartó nehézlégzés Hat éve van nehézlégzésem és ehhez kapcsolódóan mellkasi és/vagy hátfájdalmam, aminek kezdetét egy komoly megfázáshoz kötöm. Először 5 éve vizsgáltattam ki magamat (CT-ig elmentem) mindent rendben...
        Kedves Csilla! Ha jól tudom volt egy influenzajárvány, ami áthaladt most az országon, ebbe estem bele én is még pénteken. A panaszaim az alábbiak voltak: eleinte száraz, majd hurutos köhögés, nátha, ingadozó testhőmérséklet (hol...
        Jó napot Doktornő! Asztmás vagyok 3 éves korom óta és kb. 19-20 éves koromra nagyjából megszűntek a fulladások hasonló tünetek. De elkezdtem dohányozni aztán áttértem az e-cigire. 1 évig e-cigiztem aztán elkezdett fájni a mellkasom vagy a...