• Bal oldali hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Szerdán lesz egy hete,hogy enyhén fáj a bal hátam középső részénél,hetek óta szakadozik fel a nyálka,sokszor köszörülöm meg a torkom,de keveset köhögök.A torkom nagyon érzékeny,gyulladást mindig nehéz meggyógyítani nálam. Lehet,hogy a nyálka felhalmozódott a tüdőmben?Szedtem köptetőt,de már elfogyott. Esetleg recpet nélkülivel próbálkozzam meg? Amikor voltam orovosnál említette a vizsgálat közben,hogy nagyon halk zörej hallható a tüdőmben. Esetleg tudna ajánlani valami természetes eredetű gyógyszert?Gyógynövényes teát például. Előre is köszönöm a válaszát! Juli 22 éves diák

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Juli,

        A kérdés lényege, hogy hátfájásának, torokköszörülésének és kevés köhögésének hátterében van-e valamilyen tüdőbetegség? Azt tudom mondani, hogy a hátfájdalom leggyakoribb oka nem a tüdőgyulladás, még a mellhártya gyulladás sem, hanem inkább a gerinc és izomzat. Ennek ellenére elő szokott fordulni, hogy mégis valamilyen gyulladás okozza a tüdőben az említett panaszokat, főleg, ha az orvos még hallotta is, hogy halk zörej észlelhető. A gyakori torokgyulladás, érzékenység oka a Streptococcus vagy más baktérium hordozása. Ennek utána kéne és lehetne járni egy torokváladék tenyésztéssel és fül-orr-gégészeti vizsgálattal, mely kimutatná vagy kizárná az orr és gégé részéről olyan hajlamosító tényezőt, mely fenntartja és előidézi az említett torok érzékenységet. A garatból lecsorgó váladék okozhat hörghurutot és tüdőgyulladást is. Ennek egyetlen és biztos kizárási lehetősége van a  mellkas röntgen. Ezeket a vizsgálatokat ajánlanám Önnek, hisz nem tudjuk biztosan panaszainak hátterében mi is áll. Ha ezt már tudjuk akkor tudunk ajánlani is valamilyen szert. Sajnos a természetes szerek vagy természetgyógyászati készítményeket nem ismerem, igy nem áll módomban ezek közül ajánlani. Várom további levelét és az eredményeket, hogy tanácsokkal elláthassam.

        Tisztelettel, Dr. Brugós László

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-06 17:02:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/ úr Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz , hogy röngen papírom értelmezésében segítsenek Vizsgálatok: 31310 - Mellkasfelvétel, AP/PA Lelet: A rekesz mélyen áll, sinusok szélesen megnyílnak . A szív nem nagyobb. Mindkét...
        Tisztelt Doktor Nő! Kb.3 hónapja észleltem magamon azt a furcsa jelenséget, hogy reggel az első mélyebb lélegzetvételnél bal oldalon a bordák alsó felénél mintha rezegne egy kis folyadék. Ez később napközben is előjött, de fájdalommal nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problemával fordulnék Önhöz,hogy édesanyám tüdőszűrésen volt es a következő lett az eredmény: Norm helyzetű sima kontúrú rekesz.A lateralis szinuszok szabadok.A dorszalis szinusz lekerekitett,a szinusszal...
        Tisztelt Doktornő!Egy hónapja voltam tüdőszűrésen,majd pár napja kaptam visszahívást (levélben),Hogy kiemeltek ,jelenjek meg tödőgyógyászaton további vizsgálat céljából.Ma voltam.Mellkasátvilágitást végeztek aminek az...
        Tisztelt drnô!!3 hônappal ezelôtt mellhàrtya gyulladàsom volt.Megtörtènt ct kontroll.A leletem a következô:A bronchusfa arborisatioja megtartott.A tüdôàllomànyban kòros denzitàsû terûlet nem észlelhetô.A bal mellkasfél középsô...
        Jonapot kivanok. Azzal a panasszal fordulok onhoz, hogy az elmult 2 napban naponta 1szer nehezen kaptam levegot (az a fajta levegovetel amikor lelegzunk de nem olyanmelyen hiaba szeretnenk.) ma delelott viszont tornaztam egy kicsit 20 percet, es azota...
        Jo estet mellkas ct eredmenyben kernem a segitseget.(nativ)mindket tudo legtaro eremi focalis elteres nelkul.a basisokon 1 1 hyperdens koteggel.pleuralis folyadek nincs.a trachea elott nehany 7-8 mm koruli nyirokcsomo lathato a hilusok biztonsaggal nem...
        Tisztelt Doktor No! Egy jó ideje fenn álló problémám van sajnos Fulladok igy kezdődik majd orrfolyás hapci ami sajnos akkora erővel jon hogy hátul a tarkomnal nyomást képez. Ami rosszullétet eredményez. Több fajta orvosi vizsgálaton jártam...
        Tisztelt Doktornő! Körülbelül októberben volt először, hogy felvő pozícióban furcsa hangot és érzést tapasztaltam a tüdőmben, jellemzően akkor, amikor nagy levegőt vettem. Először nem foglalkoztam a dologgal, de elmentem orvoshoz, aki...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi tünet adhat e okot aggodalomra: pár napja a jobb oldalamon testtartástól függően néha "fortyogó" érzésem van légzéshez köthetően, mind be- és kilégzésnél. Régen...