• Vajon mi bajom lehet??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Szóval van egy olyan problémám hogy régebben fulladtam és alig kaptam levegőt és elmentem doktornőhöz aki be is utalt röntgenre és vérvételre allergiavizsgálatra. Mindent teljesen rendben találtak ekkor kicsi időre nem is volt semmi bajom.. Majd utána megint elkezdődött ez a légszomj szerűség és a hátam is elkezdett fájni illetve úgy érzem.. És az a megfigyelésem, hogy csak estefele jelentkezik felkelés után általában sosincs semmi bajom.. Mondták pár ismerőseim hogy valószínűleg hogy csak bemagyarázom magamnak és ezért érzem úgy.. De nem tudom mi igaz ebből mert tényleg nagyon fáj néha a hátam és nagyon idegesítő.. Tüdőszűrőn allergia teszten, asztma teszten is minden negatív lett.. Szóval akkor mitől lehet ez?? Kérem segítsenek köszönöm!!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Valóban, 18 éves korban általában még sokkal egészségesebbek az emberek, mint mondjuk 60 évesen. Azért van néhány dolog, ami okozhat légszomjat az allergián és asztmán kívül is, pl. a dohányzás. Talán érdemes lenne megnézni a gerincét, nincs-e gerincferdülése, mert a légszomjat és a hátfájást 2 egymástól független dolog is okozhatja. A depresszió, a kábítószer is okozhat testi panaszokat. Sokszor a testfelépítés is hozzájárulhat fájdalmak megjelenéséhez, pl: túl nyúlánk, gyenge izomzatú embernél, vagy a túlsúly is okozhat terhelésre jelentkező légszomjat, valakinek e munkája is lehet olyan, hogy túlterhel bizonyos izmokat. Minden lehetőséget végig kell vizsgálni, ha sehol sem található eltérés, csak akkor lehet kimondani, hogy "bemagyarázza magának" a panaszokat. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 21:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 22:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: