• Köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép estét kívánok! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz/önökhöz, hogy barátnőm 3 hónapja küszködik köhögéssel, kezdetben száraz köhögés volt, mostanság kis mértékben hurutos is és egyszerűen nem akar elmúlni. Háziorvosnál eddig háromszor voltunk , antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kapott, azonban tartós javulást egyik sem eredményezett. Azóta voltunk már gégészeten, tüdőröntgenen és allergiavizsgálaton is. Tüdő tiszta, nem allergiás és a gégészeten is minden rendben volt. Tanácsot szeretnék kérni, mi tévők legyünk? Köszönettel : Márton János

        Dr. Kardos Tamás válasza a köhögés témában

        Gyakran előfordul, hogy légúti vírusfertőzés, vagy atípusos bakteriális fertőzés után a légutak nyálkahártya bántalma miatt a panaszok hónapokig elhúzódhatnak, és csak nagyon lassan enyhülnek, a nyálkahártya regenerációja csak nagyon lassan meg végbe. Ilyen esetben Salvus vizes, vagy kamillás inhalálás segíthet. A krónikus köhögés hátterében kezdődő asthma is lehet, vagy reflux betegség. Nem szűnő panaszok esetén ezt sem lehet figyelmen kívül hagyi. Tehát amennyiben a panaszok nem enyhülnek, akkor mindenképpen javasolt ismételten szakorvoshoz fordulni.


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 21:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 14:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: