• Időszakosan szúrkáló hát és mellkas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az elmúlt időszakban egy torkomban, nyelvem hátsó felén lévő hólyagérzés miatt, rengeteg vizsgálaton estem át. Voltam 4x-5x fül-orr gégszeten, ahol annyit állapítottak meg, hogy a nyelv hátsó részén a papillák enyhén duzzadtak, egyéb problémát nem látnak. Készült teljes vérkép, melynek eredménye tökéletes lett. Készült garatoltás általános és gombaspecifikus, ez is hibátlan. Elmentem gyomortükrözésre, itt is mindent rendben találtak és többször jártam fogorvosnál, ő sem talált semmi kirívó dolgot. Az elmúlt pár napban észrevettem, hogy néha-néha szurkál a hátam és a mellkasom, nem tudom tevékenységhez kötni, minden előzetes jel nélkül beleszúr és elmúlik, ez miatt aggódom. Refluxon gyógyszert szedek a túlságos savtermelődésem ellenére, ezen kívül minden vizsgálat eredménye rendben volt. Jah, igen, elmentem tüdőszűrésre is, hogy az ezzel kapcsolatos problémákat is ki tudjam küszöbölni, mondanom sem kell, itt sem találtak semmit. A gombóc érzés a nyelvem hátsó részén továbbra is megvan, hol jobban, hol kevésbé érzem. Sajnos a dohányzásról nem sikerült leszoknom, annak ellenére, hogy 2 hónapja megpróbáltam. (napi 10-15 szálat szívok el). Testsúlyom 94 kg, magasságom 186 cm. Vérnyomásomat néha megmérem: 130/74/90 körül szokott mozogni. Szeretném megkérdezni, hogy milyen vizsgálatra menjek még el, illetve kell -e tartanom valami komolyabb betegség (kezdetétől) esetleg ? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Panaszai refluxnak megfelelhetnek, gondolom a gyomortükrözés eredménye alapján javasolták Önnek a Refluxon tablettát. A Refluxon a savtermelődést gátló gyógyszer, ha sok a sava okozhatja az említett panaszokat. Amennyiben az alkalmazott gyógyszer mellett nem szűnt meg a gyomorégés, gombócérzés,mellkasi szurkálás más gyógyszert is meg lehet próbálni vagy az eddigi adagolást módosítani. Semmiképpen se dohányozzon éhgyomorra. A mellkasi, háti szurkálás további jelentkezése esetén javasolt kardiológiai kivizsgálás.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 11:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: