• Tüdőgyulladás , mi okozhatta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! 2011. május 09-től betegállományban vagyok. Először hörghurutra gondolt a háziorvosom (amoxicilint szedtem, majd Levoxát) átküldött a tüdőgondozóba, ahol a képen egyértelműen látszódott hogy tüdőgyulladás a jobb oldalamon. Szedtem: Leflokint, Doxicyclint, Medrolt, Miflonide, még valami antibiotikumot) majd vizelet tenyésztésben kiderült, hogy Klebsiella Pneumoniae baktériumom van, erre szedtem Sumetrolint. Közben voltam tüdőtükrözésen, mintát nem vettek, nem láttak semmit. Majd atyp serologiára is levették a véremet, ahol kimutatták, hogy: Chlamydia pneum. IgG Pozitív OD: 0,844 Chlamydia pne. IgM: negatív Mycoplasma pne. IgG: pozitív 239,2 EIU Mycoplasma pne. IgM: pozitív 5,9 S/C Mycoplazma pne. IgA: pozitív 146,2 EiU Most két hétig szedtem rá Fromilid-et, és most pénteken mentem az ismételt vérvizsgálatra. Ennek még nem tudjuk az eredményét. A kérdésem az lenne: - Okozhatta-e ezt a klíma berendezés? A munkahelyemen a fűtést és a hűtést is ugyanaz a berendezés biztosítja, egyedül vagyok az irodában. Évente kétszer takarítják -a szememmel láttam , hogy csak porszívózzák-. A betegállomány alatt a papírokat be kellett vinnem, olyankor bementem az irodámba is, mindig rosszabbul voltam utána. A szellőzés a berendezésen keresztül a megoldott, mivel ablakot nem lehet nyitni. - Illetve olvastam egy fórumon, hogy talán a macska karmolás? Van négy cicám, karmolás a játék közben előfordul. Amennyiben a munkahelyi klíma okozhatja, hova fordulhatok vele, talán munkahelyi baleset , ha az lehet a forrás? Üdv, Danna1

        Dr. Kardos Tamás válasza a tüdőgyulladás témában

        Tisztelt kérdező! A klímában megtelepedhetnek baktériumok, amelyek tüdőgyulladást okozhatnak, azonban azok a kórokozók, amelyeket önnél a tenyésztéssel és a serológiával kimutattak, ritkán. Emellett ha a munkahelyi klímában megtelepedett baktériumok okozták volna a megbetegedést, akkor ez nemcsak önnél jelentkezett volna, mert gondolom, nemcsak az ön irodája klimatizált az épületben. Még ha a klímában levő baktérium okozhatta önnél a megbetegedést, ezt szinte lehetetlen bebizonyítani, ugyanis a kórokozókat bárhol el lehet kapni, ezért úgy gondolom, hogy munkahelyi balesetként ez nem állná meg a helyét. Inkább arra tudok gondolni, hogy az atípusos fertőzés nehezen gyógyul, többször látjuk, hogy elhúzódó, akár fél évig tartó, lassan enyhülő panaszokat okoz, ezeket a klimatizált helyiség (vagy klimatizált autó, bevásárlóközpont) ronthatja is. A klímaberendezés rendszeres tisztíttatása (mint ahogy az autó klímáé is) természetesen szükséges. A macskakarmolás betegség leginkább nyirokcsomó megduzzadással és lázzal jár, és szinte mindig magától gyógyul, tüdőgyulladást pedig szinte soha nem okoz.


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 14., 12:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: