• Mellkasi fájdalom jobb oldalon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ez év áprilisában volt egy nagyon csúnya influenza-szerű megbetegedésem. Akkor fájt a mellkasom, köhögtem, lázam volt. Antibiotikumra két hét alatt gyógyultam meg. Azóta többször tapasztaltam, hogy pl. autóklíma, erősebb huzat hatására jobb oldalon a mellkasom elkezd fájni. A fájdalom jellege inkább olyan, mint az izomláz, nem a légzéssel, hanem mozgással változtatja intenzitását. Éjszaka, ha jobb felemen alszom, erősödik a kellemetlen érzés, ha testhelyzetet változtatok a fájdalom enyhül. Hőemelkedésem nincs, nem köhögök, ha köhögök is egyet az inkább pszichés, mint tüdőből jövő köhögés. A fájdalom a hátam közepén (lapocka környékén jobb oldalon) és a jobb vállban is jelentkezik. Néhány napig, esetleg egy hétig fáj, majd elmúlik, de az izomláz jellegű tünet marad. Röntgenen 2008. óta nem voltam, ugyanis akkor embólia miatt rengetegszer világítottak át. Ülőmunkát végzek, sajnos mozgásra kevés időm marad. Nagyon félek, hogy a fájdalmat esetleg daganatos betegség okozza!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Panaszai így, leírása alapján inkább mozgásszervi eredetűnek tűnnek, de a pontos diagnózis felállításához, illetve daganatos betegség kizárásához vizsgálatokra van szükség. Labor, mellkas rtg, tüdőgyógyászati, reumatológiai vizsgálat alapvetően szükséges állapotának pontos megítélése céljából.


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 13., 18:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: