• TBC gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr...úr , tbc gyanújával kórházba utaltak minden elvégzett vizsgálat negatív , és meg a családom is keletet hogy tudó vizsgálatot csináljon de náluk sem találtak semmi arra utaló jelet hogy fertőző lennénk.. Három hete kórházban fekszem , mi van olyan esetben ha a beteg saját felelősségére távozik , van e arra mód hogy otthoni kezeléssel fojtassam..

        Dr. Kardos Tamás válasza a tbc témában

        A beteg saját felelősségére szinte minden esetben távozhat a kórházból, más kérdés az, hogy ezt általában nem érdemes megtenni, mert a saját egészségét veszélyeztetheti vele. Általában indokolatlanul senkit nem tartanak bent a kelleténél tovább. Nem ismerem a pontos orvosi dokumentációit, azonban két lehetséges válasz jut eszembe. Az egyik, hogy a tbc kimutatására alkalmas köpetvizsgálat tenyésztési ideje 6-8 hét, csak az ún. direkt kenet eredménye jön meg néhány nap alatt, ami arra jó, hogy azt kizárják, hogy a beteg nagy mennyiségű kórokozót ürít-e. Talán ezek eredményét akarják megvárni, hogy biztossá váljon az, hogy nem fertőző. A másik, ami eszembe jut, hogy a tbc mellett valamilyen más kórképre is van gyanú, ezért nem engedték még haza. Véleményem szerint a legtisztább az lenne, mielőtt saját felelősségére otthonába távozna, hogy leülne a kezelőorvosával megbeszélni, hogy pontosan miért szükséges még önt a kórházban tartania, és mi lenne a kockázata annak, ha ön otthonában folytatná a kezelést.


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 12., 16:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: